Csendes turizmus

2020.05.27. 11:30

A hosszú hétvégén már nyit a szentgotthárdi fürdő is

A több hónapi kényszerszünet után pünkösdtől újra várja a látogatókat a szentgotthárdi fürdő és a város kereskedelmi szálláshelyei. A Szentgotthárd és Térsége Turisztikai Egyesület minden segítséget megad a térség turisztikai szereplőinek a sikeres visszatéréshez, sőt egy átfogó igényfelmérést is végeztek.

Tersztyánszky Krisztina

Gőzerővel készülnek a szezonnyitásra a fürdőben

Fotó: Horváth Balázs

– A legnagyobb veszteséget a húsvéti és a május elsejei szabadnapok jelentették a vendéglátók és szállásadók számára – mondta el Völler Andrea, a TDM-szervezet turisztikai menedzsere. – De már már­cius 15-e is érintett volt. Bár a fürdő csak március 16-án zárt be, a napi fürdőzők és a szállóvendégek forgalma a szomszédos országokból érkező hírek hallatára már az előző héten drasztikusan visszaesett.

Az elzártság hetei alatt a TDM-szervezet az interneten naponta frissülő bejegyzésekkel és a helyi televíziókban futó kétnyelvű magazinműsorral igyekezett fenntartani az érdeklődést Szentgotthárd, az Őrség és a Vendvidék attrakciói iránt. Folyamatosan eljuttatták az érintetteknek a Magyar Turisztikai Ügynökségtől és a kamarától kapott legfrissebb híreket. Május közepén pedig egy online kérdőívet is útjára indítottak, azt tudakolva, milyen szálláshelyek és látnivalók iránt a legnagyobb az igény.

Gőzerővel készülnek a szezonnyitásra a fürdőben
Fotó: Horváth Balázs

Többségében fővárosi és Pest megyei, 35–55 év közötti emberektől, pároktól kaptak választ. Kiderült, hogy mind a nagyobb szállodákkal, mind a vendégházakkal kapcsolatban a legfontosabb elvárás a magas szintű higiéniai protokoll. A potenciális vendégek az élményfürdőzést, emellett a túrázást, a helyi termékek kóstolását helyezték érdeklődésük előterébe, míg a múzeumok, zárt kiállítóhelyek iránti igény erősen megcsappant. A tourinform-irodától sokan kérdezik, hogy átjárható-e már az osztrák és a szlovén határ, hiszen ezek jelentősen befolyásolják a döntést egy szentgotthárdi utazásnál.

A város turizmusának zászlóshajója, a St. Gotthard Spa & Wellness május 29-én megnyitja szabadtéri strand- és termálmedencéit, ahova a fürdőzőket a hét végén kedvezményes lehetőségekkel várják. Ezzel egy időben nyit a Gotthard Therme Hotel & Conference is, amely a járványügyi veszélyhelyzet időszakát karbantartási, nagytakarítási feladatok végzésére használta ki. Kerek Péter, az Accent Hotels stratégiai igazgatója szerint a vendégek foglalási kedve, utazási bizalma is jelentősen visszaesett, úgyhogy azzal számolnak, hogy az idei év végéig biztosan nem közelíti meg a forgalom a tavalyi év hasonló időszakát.

– A járvány miatt két nemzetközi bemutatkozás is elmaradt, de a TDM-szervezet a lehetőségek megnyílásával újra ráerősít a térség promóciójára. Az biztos, hogy az idei szezonban még jobban hangsúlyozzuk majd a város és a környezetében levő települések népszerűsítésénél a nyugalmas, természetközeli környezetet – emelte ki Völler Andrea.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában