A tizenhét házi gondozó mindent megtesz az idősekért Vasváron

Már több mint egymillió forintot költött a Szociális és Gyermekjóléti Központ védőeszközök vásárlására a rendkívüli járványügyi helyzetben. Egyre nő a házi segítségnyújtást igénylők száma a térségben.

Pogács Mónika

Borbás Imréné, a központ vezetője: „A környező 22 település is hozzánk tartozik” Fotó: PM

– Intézményünk a Vasi Hegyhát Önkormányzati Társulás fenntartásában működik. Nemcsak Vasvár, hanem a környező 22 település is hozzánk tartozik – mondta el Borbás Imréné, a Szociális és Gyermekjóléti Központ vezetője, hozzátéve: a házi segítségnyújtás folyamatosan működik, egyre több idős veszi igénybe a szolgáltatást.

A 17 házi gondozó mindent megtesz az idős emberek életminőségének javítása érdekében. Élelmiszert vásárolnak, a patikában kiváltják a gyógyszereiket és postai ügyintézésüket is átvállalják.

Borbás Imréné, a központ vezetője: „A környező 22 település is hozzánk tartozik” Fotó: PM

– Az idős emberek és gondozóink védelme érdekében eddig több mint egymillió forint értékben vásároltunk védőeszközöket, szájmaszkokat, fertőtlenítő szereket, fertőtlenítő géleket. Az eddig ellátottak mellett Vasvárról 13, a térségből 35 ember jelezte, hogy szeretné igénybe venni a házi segítségnyújtást. Voltak olyan 65 év felettiek, akik önként vállalták a karantént, nekik is intézzük a bevásárlást, a receptkiváltást, a postára járást.

A megnövekedett munka miatt a munkaerő átcsoportosítása mellett döntöttek a központban, amely a családokért is felelős. Ügyfélszolgálat ugyan működik, de a személyes kapcsolatok kerülése érdekében főleg telefonon vagy e-mailben tartják a kapcsolatot.

A szociális központ kapott használt és új laptopokat, okostelefonokat, amelyeket a rászoruló családoknak már eljuttattak, ahogy a tartós élelmiszert tartalmazó csomagokat is. A szociális szakemberek tapasztalata az, hogy nem növekedett meg a családon belüli erőszakos cselekmények száma a bezártság idején sem a térségben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában