Ingyenes a Savaria Praxisközösség lelkisegély-szolgálata a járványhelyzetben

A januárban megalakult Savaria Praxisközösség április elejétől egyelőre június végéig ingyenes lelkisegély szolgálatot kínál a területén működő öt háziorvosi praxis pácienseinek.

Tersztyánszky Krisztina

Egyre többen kérnek tanácsot

Fotó: shutterstock

A veszélyhelyzet kezdetekor a nemrég alakult praxisközösségek működési területe is beszűkült. Dönthettek: vagy felfüggesztik prevenciós tevékenységüket, vagy áthelyezik azt az online térbe. A dr Nagy Éva gesztorságával műkődő Savaria Praxisközösség tagjai az utóbbi mellett döntöttek.

Egyre többen kérnek tanácsot
Fotó: shutterstock

Sőt, a dietetikai tanácsadás, gyógytorna és egyebek mellé egy új szolgáltatást is bevezettek. A lelkisegély szolgálatot az egyes háziorvosokon keresztül vagy a közösség facebook oldalán igényelhetik azok, akiknek lelki problémát okoz a megváltozott élethelyzet, a magány, a bezártság.

Dr. Kirschner Lászlóné klinikai szakpszichológushoz egyre több hívás fut be. Minden helyzet más és más. Mentális technikák tanításával, életvezetési tanácsokkal segíti azokat, akiknek kicsúszott a talaj a lábuk alól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában