Száz fertőtleníthető arcvédő pajzsot kaptak vasi orvosok, a Kiskar utcai rendelőbe is jutott

A borlovagok és a Rotary klub összefogásának köszönhetően mintegy száz arcvédő pajzs érkezett Vas megyébe.

Budai Dávid

Pammer István, Horváth Ilona, Kecskés László, Jakabovits Adrienn

Fotó: Unger Tamás

A Kiskar utcai rendelőben szerdán reggel Vigné Horváth Ilona, a Szombathelyi Egészségügyi és Kulturális Intézmények Gazdasági Ellátó Szervezetének igazgatója az egészségügyi alapellátás nevében köszönte meg az adományt, dr. Jakabovits Adrienn háziorvos pedig elmondta: ha szükség van rá, most is használnak hasonló pajzsokat, de mindig jól jön az utánpótlás, idővel ezek az eszközök is elhasználódnak.

Pammer István, Horváth Ilona, Kecskés László, Jakabovits Adrienn
Fotó: Unger Tamás

Jelen volt az átadón dr. Kecskés László a Rotary klub tagjaként és az egészségügyi bizottság elnökeként. Az adományokkal érkező Pammer István – aki elnöke az Európai Borlovagok Magyarországi Rendjének és a Szombathelyi Rotary klubnak is – elárulta: az arcvédőket a borlovagrend felvidéki régiója Ózdi Lovagi Székének tagjai postázták, a költségeket felerészben a Rotary, felerészben a borlovagrend állta. Várják a pajzsokkal kapcsolatos visszajelzéseket az egészségügyi szakemberektől, és ha szükség van rá, változtatnak a mostani konstrukción.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában