A bringások felfedezték a Vasi Hegyhát ízeit: három élményponton kóstolták a helyi ételeket, borokat

Kerékpártúrát szervezett a Vasi-Hegyhát – Rábamente TDM és az oszkói Hegypásztor Kör a pünkösdi hétvégén Tekerj ki a karanténból! címmel.

Merklin Tímea

Horváth Tibor borász Olaszfán kínálta a bicikliseket

Fotó: Szendi Péter

Gyere és fedezd fel a VasiHegyhát ízeit két keréken – ez volt a hívószó, amire több mint harmincan mozdultak meg, és vállalták a harminc kilométeres túrát, bőséges étel- és italkóstolókkal, amelyek után nem volt könnyű újra kerékpárra szállni. Vasvárról indult a csoport, a programjukban három élménypont szerepelt.

Horváth Tibor borász Olaszfán kínálta a bicikliseket
Fotó: Szendi Péter

Az alsóújlaki őshonos állatparkban, Varga Károlynál volt az első megálló, ahol bivaly­szalámit, szürkemarhakolbászt, mangalicaszalonnát kínált a gazda. Innen az oszkói szőlőhegyre vezetett az útjuk, ahol a hegypásztor kör adott borkóstolót, és a szedett alma levét ihatták. A hegygerincen át az olaszfai szőlőhegyre hajtottak, ahol az önkormányzat és a Szívügyünk Olaszfa Egyesület borral, pitypang- és citromfűszörppel, padlizsán­krémes, zsíros- és körözöttes kenyérrel látta vendégül a kerékpározókat. A pácsonyi szőlőhegyen át tekertek vissza a Vasvárra.

Az egyik túravezető, Szabolcs Gergely elmondta: mértéktartó társaság jött össze. Habár bőséges volt a kínálat, mindenhol falatkákat ettek, kortyokat ittak, így volt lehetséges jókedvvel, könnyedén teljesíteni a távot. Nem volt túl megterhelő, jóleső fáradtságot éreztek estére, az izomláz másnapra maradt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában