Hamarosan látogatható a könyvtár és a múzeum is

2020.06.19. 09:00

Újranyit a sárvári Nádasdy-vár!

Három hónap kényszerszünet után Sárvár kulturális intézményei ismét megnyitják kapuikat a Nádasdy-várban. A könyvtár június 22-én, a múzeum pedig június 23-ától látogatható. A város modern művészeti kiállítóterme, a Galeria Arcis szintén újranyit.

Pajor András

„Sárvár újra vár!” programon a nyitásra készülve Takács Zoltán Bálint vezetést tartott

Fotó: Pajor András

Hagyományos nyitvatartási idejében lesznek látogathatók a könyvtár részlegei. További intézkedésig csak kölcsönzésre és könyvek visszahozására lesz lehetőség. Egyelőre nem működik az olvasóterem és a helyben igénybe vehető egyéb szolgáltatások (internethasználat, folyóirat-olvasás, másolás). Egy olvasó legfeljebb harminc percig tartózkodhat az intézményben. A gyerek- és zenei részlegben egyidejűleg négy, a felnőtt részben tíz ember fogadására van lehetőség.

A kikölcsönzött könyvek kölcsönzési idejét július 25-éig automatikusan meghosszabbították.

A korábban lejárt könyvek, dokumentumok esetében ugyanígy jártak el, március 17-étől szintén nem számítottak fel késedelmi díjat. A korábban felgyűlt díjat azonban nem törölték. Az érvényes tagságot szintén automatikusan meghosszabbították. A könyvtárosok a pultok mögött kesztyűt és maszkot viselnek. Az olvasótól is kérik a maszk viselését, továbbá a másfél méteres szociális távolság megtartását. A könyvtár, a múzeum és a művelődési központ bejáratánál érintésmentes kézfertőtlenítőket helyeztek ki, melyek használata mindenki számára kötelező belépéskor.

A „Sárvár újra vár!” programon a nyitásra készülve Takács Zoltán Bálint vezetést tartott
Fotó: Pajor András

– A Nádasdy Kulturális Központ a sárvári kulturális élet fő szervezője. A legfontosabb cél most a fokozatos újraindítás, a közösségek ismételt megszólítása, közös találkozások biztosítása a programok segítségével – szólt az újranyitásról Takács Zoltán Bálint igazgató. A tervek szerint a könyvtári rendezvényeket, hagyományos klubtalálkozókat szeptembertől indítják újra az akkor érvényben lévő szabályozás figyelembevétele mellett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában