Virtuális kiállításon mutatták be az ELTE-SEK hallgatók munkáit

Idén is bemutatták az ELTE SEK Berzsenyi Dániel Pedagógusképző Központ Vizuális Művészeti Tanszék végzős képalkotás szakosainak diplomakiállítását. A járványidőszak miatt nem csak az oktatás zajlott az interneten keresztül, a hallgatók munkáit is az online térben adták közre.

Nemes Judit

Mátyás Zsófia Ember a gépezetben című alkotása

Fotó: ELTE SEK Vizuális Művészeti Tanszék facebook-oldala

Hagyomány, hogy a tanulmányaikat a tanszéken befejezők minden évben csoportos tárlaton állítják ki alkotásukat, amely – a vizsgák és a szakdolgozat mellett – része hároméves képzésük lezárásának. Az idei tanév második szemesztere eltért a többitől: a járványhelyzet miatt ugyanis az órák online zajlottak, ezért a képzést is virtuális tárlattal zárták.

Mátyás Zsófia Ember a gépezetben című alkotása
Fotó: ELTE SEK Vizuális Művészeti Tanszék facebook-oldala

– Mindig dilemma a hallgatóknak, hogy a tanulmányaik során elsajátított műfajokkal, technikákkal dolgozzanak-e, folytassák-e valamelyik kurzus sikeresnek bizonyult feladatát, vagy próbáljanak teljesen új utak felé nyitni. Általában mindkettő választással szoktunk találkozni, ahogy itt is – hangsúlyozta kiállításmegnyitójában dr. Bordács Andrea esztéta, tanszékvezető, aki hozzátette: az alkotásokban idén sokan foglalkoztak saját identitásuk kérdésével vagy a titokkal, misztikummal; másoknak pedig például az álmok váltak művük témájává.

A Kilépő – Diplomakiállítás 2020 című tárlaton Baksa Dávid, Bánhegyi Beatrix, Berta Kiara, Enzsöl Vivien, Krajnyák Helga, Mátyás Zsófia, Nyerges Kincső Kinga, Péter Krisztina Mercédesz, Péntek Eszter, Pospischil Mercédesz, Reiber Nikoletta, Tanai Nikolett és Tóth Tifani munkáit a virtuális térben az ELTE SEK Vizuális Művészeti Tanszék Facebook-oldalán lehet megtekinteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában