A koronavírus miatt harmadára esett vissza a külföldiek múzeumlátogatása Sárváron

A koronavírus-járvány miatt három hónapon át nem fogadott látogatókat a Nádasdy-múzeum. Az első fél évben a látogatók száma kétharmadára esett vissza.

VN

Takács Zoltán Bálint igazgató bizakodó az újranyitást követő hetek tapasztalatai alapján

Fotó: Cseh Gábor

A veszélyhelyzet után július 23-án nyitottak ki a Nádasdyvármúzeum kiállításai. A bejáratnál érintésmentes kézfertőtlenítő várja a látogatókat, a múzeum munkatársai pedig folyamatosan szellőztetik a termeket. – Általános tanulságként elmondható, hogy a tavalyi év ugyanezen időszakához viszonyítva 80 százalékos eredményt értünk el – összegezte az eltelt harminc nyitvatartási nap tapasztalatait Takács Zoltán Bálint igazgató, aki szerint az elmúlt hetek tendenciái bizakodásra adhatnak okot. – Míg az első nyitvatartott héten csupán feleannyian váltottak jegyet, mint tavaly, addig az elmúlt héten majdnem ugyanannyian. A megelőző héten az arány már meghaladta a kilencven százalékot.

Takács Zoltán Bálint igazgató bizakodó az újranyitást követő hetek tapasztalatai alapján
Fotó: Cseh Gábor

Külföldi látogatóink száma elenyésző – emelte ki Takács Zoltán Bálint, hozzátéve, hogy az újranyitást követő első héten nem is számolhattak egyetlen határon túlról érkező vendéggel sem. Az öt hét alatt harmadára esett vissza a külföldiek múzeumlátogatása

Sárváron.

Megtudtuk azt is, hogy míg 2019-ben 35 ezren jártak a múzeumban, közülük 15 ezer 500-an az év első hat hónapjában, addig 2020 első fél évében 4 ezer 200 látogatót fogadtak. Tavalyhoz képest a jó évkezdés után sajnos több mint kétharmaddal csökkent a látogatók száma. Az igazgató kitért arra is:

– A június végi, július eleji pozitív adatok ellenére sem tudja a Nádasdy Kulturális Központ az elszenvedett veszteséget pótolni. Az állami és az önkormányzati támogatás biztonságos működést garantál, de jegybevételeink elmaradása komoly takarékosságra int minket – fogalmazott az intézményvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában