A Vas megyei tisztifőorvos házára is kikerült a piros cédula

Mint arról beszámoltunk, Sárváron egy egész osztály került karanténba, miután a Szent László Katolikus Általános Iskola egyik pedagógusról beigazolódott, hogy koronavírus-fertőzött.

Vas Népe

A piros jelzésű országokból érkező munkások 14 nap hatósági karanténnal kezdik itt-tartózkodásukat

Fotó: Ripost/MG

Az osztálya és két kollégája is hatósági házi karanténba került.

Információink szerint a megyei tisztifőorvos gyermeke is a karanténba rendelt sárvári osztály tanulója. Dr. Wächter Walter László megyei tisztifőorvos kérdésünkre ezt megerősítette. Mint mondta, első osztályos kislánya került hatósági házi karanténba, de az iskola kérésére a kislány ugyancsak a Szent László iskolába járó, felső tagozatos testvérei is otthon maradtak, a házra pedig kikerült a járványügyi elkülönítésre figyelmeztető piros cédula.

A megyei tisztifőorvos dolgozik, mint mondja, ezt megteheti, hiszen a családi házukon belül meg tudják oldani a teljes elkülönítést. Azt már mi tesszük hozzá, hogy sok időt egyébként sem tölt otthon, hiszen a megnövekedett esetszám hatalmas terhet ró a vasi járványügyi szakemberekre is – sőt: most főleg rájuk -, akik a hét minden napján, reggeltől késő estig dolgoznak.

Kiemelt képünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában