koronavírus

2020.09.09. 18:31

Lemondta csütörtöki és pénteki hangversenyét a Savaria Szimfonikus Zenekar

A Bartók Béla Zeneiskolában egy pedagógus fertőzöttsége miatt folyik a kontaktkutatás.

Vas Népe

Fotó: pixabay

A népegészségügyi hivatal kérésére az intézmény pedagógusai nem érintkeznek a diákokkal. Szerdán nem volt tanítás az intézményükben, tudtuk meg Czenek László igazgatótól, aki levelében már arról tájékoztatott, hogy 19-en kerültek hatósági karanténba, és jelenleg is folyamatban van kollégái kontakt-minősítése. Ezzel kapcsolatban felmerült: vajon meg tudja-e tartani 2020/2021-es évadnyitó koncertjeit csütörtökön és pénteken a Savaria Szimfonikus Zenekar, melynek tagjai között zeneiskolai tanárok is vannak, akik korábban egy légtérben tartózkodhattak a fertőzöttel. Megkérdeztük Kiss Barna igazgatót, aki szerdán kora délután még úgy nyilatkozott: a megoldáson dolgoznak, belső pótlással tervezik helyettesíteni a nyolc kollégát. Később arról tájékoztatta lapunkat, hogy hatósági állásfoglalásra lemondják mindkét hangversenyt.

Korábban írtuk:

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/a-bartok-bela-zeneiskolaban-egy-pedagogus-fertozodott-meg-koronavirussal-4257014/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában