Keddtől leszállítják azokat az utasokat, akiken nincs maszk – Körbenéztünk Szombathelyen

Hónapok óta kötelező a maszkviselés a vonatokon és buszokon, mégis sokan nem veszik komolyan. Eddig csak figyelmeztették őket, mától azonban leszállítják azokat az utasokat, akiken nincs maszk.

Tóth Dóra

Mától leszállíthatják azokat, akik nem viselnek maszkot

Fotó: Unger Tamás

A szombathelyi vonat- és buszállomásokon is körbenéztünk, egy nappal a szigorítások bevezetése előtt hányan tartják be a maszkviselési és távolságtartási előírásokat. A járművekre felszállva a legtöbben már eltakarták arcukat, a peronokon és megállókban azonban fedetlen arccal, egymás közvetlen közelében álltak.

Mától leszállíthatják azokat, akik nem viselnek maszkot
Fotó: Unger Tamás

Míg az Éhen Gyula téren és az állomás épületében viszonylag kevesen voltak, az Ady téri buszállomáson délben már majdnem százan várakoztak, nagyrészt diákok és idősek. A sokaságból egyetlen nő viselt maszkot, Kercza Imréné, aki elmondta, ő a két hullám között is mindig maszkban és kesztyűben utazott. Készpénzes fizetésnél is kesztyűt használ, nem kockáztat, mert gyermeke, unokája van.

Mostantól másoknak is komolyan kell venni az előírásokat, ha valaki felszólítás után sem takarja el arcát, illetve nem veszi tudomásul a leszállítást, akkor a társaság a rend­őrség beavatkozását kérheti, és a hatóság 10 ezertől 50 ezer forintig terjedő bírságot is kiszabhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában