Újabb személyeknél diagnosztizálták a fertőzést Vas megyében

A elmúlt hét jelentős emelkedése úgy tűnik, hogy ezen a héten is folytatódik megyénkben. Legalábbis a hétfői adatok erről árulkodnak.

vaol.hu

Fotó: Illusztráció: Elekes Gergő/feol.hu

Ahogy arról már beszámoltunk, 876 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 18 866 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 3 krónikus beteg, így az elhunytak száma 686 főre emelkedett, 4401-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 13 779 fő. Az aktív fertőzöttek 40%-a, az elhunytak 57%-a, a gyógyultak 40%-a budapesti. 463 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 35-en vannak lélegeztetőgépen.

Fotó: koronavirus.gov.hu

Arról is írtunk, hogy az elmúlt héten Vas megyében a hét nap alatt több, mint 100 (pontosan 102) fővel nőtt az igazolt koronavírussal fertőzöttek száma. Ez a tendencia sajnos folytatódik ezen a héten is, ugyanis vasárnapról hétfőre 11 új személynél diagnosztizálták a vírust, így megyénkben összesen már 250 fertőzöttet tartanak számon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában