A járványhelyzet miatt elmarad a szombathelyi Szent Márton-napi vásár

A vásár tervezett időpontjában online térben osztanak meg különböző tartalmakat.

vaol.hu

Fotó: Szendi Péter

Közleményben arról tájékoztatták lapunkat, hogy az idei Szent Márton-napi országos nagyvásár a Vasi Skanzenben- a járványhelyzetre való tekintettel – elmarad, helyette az online térben osztanak meg különböző tartalmakat.

A vásár tervezett időpontjában – november 7-én és 8-án figyeljék a Savaria Múzeum honlapját, valamint a múzeum és a Vasi Skanzen facebook-oldalát, ahol ismeretterjesztő, Márton-napi hagyományokkal kapcsolatos, és gyermekeknek szóló kisfilmeket találnak majd.

Egyúttal azt is jelezték, hogy a Vasi Skanzen az idén október 31-ig tart nyitva. Az utolsó látogatási nap tehát október 31. szombat.

A szokottnál korábbi zárás miatt a Vasi Skanzenbe, november 7-re tervezett tárlatvezetés helyett azon a napon 15 órakor a Savaria Múzeumba várják az érdeklődőket:

Varga Péter (Cserga) Post Mortem Fázis, avagy temetkezési szokások Savaria földjén az újkőkortól a középkorig címmel tart vezetést az állandó kiállításban és a kőtárban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában