Intenzív szakorvosokat és szakápolókat is átvezényeltek a Markusovszky kórházból

Eddig négy intenzív szakorvost és három intenzív szakápolót vezényeltek át más intézménybe a szombathelyi kórházból – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ. A megnövekedett járványügyi feladatok ellátásához van szükség a szakemberekre a kijelölt kórházakban.

Vas Népe

Fotó: VN

A növekvő koronavírus-esetszámok szeptember végén indokolttá tették az egészségügyi dolgozók átcsoportosítását a járványkórházakba azokból az intézményekből, amelyek nem vesznek részt a fertőzés elleni védekezésben. Ezzel kapcsolatban kérdeztük a Nemzeti Népegészségügyi Központot, hogy a szombathelyi Markusovszky Egyetemi Oktatókórházból hány orvost és szakdolgozót irányítottak át más intézménybe. Arra is kíváncsiak voltunk, hogy az átirányítással garantált-e a szombathelyi kórház működése. Kell-e emiatt műtéteket átütemezni?

A központtól ma érkezett válasz szerint a szombathelyi Markusovszky Egyetemi Oktatókórházból eddig összesen 4 intenzív szakorvost és 3 intenzív szakápolót vezényeltek át. Azt írták, az ellátás továbbra is biztosított a kórházban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában