megemlékezés

2020.11.02. 07:00

Emléktáblákat avattak – Lezárult a reformáció hónapja Sárváron

A reformáció hónapja zárásaként emléktáblákat avattak két evangélikus püspöknek, akik Sárváron szolgáltak lelkészként. Az evangélikus és református gyülekezet közös istentiszteletet tartott, majd megkoszorúzták Sylvester János szobrát.

Pajor András

Sárvár városa, az evangélikus és a református egyházközség közösen koszorúzta meg Sylvester János szobrát Fotó: Pajor András

A sárvári evangélikus egyházközség megemlékezést tartott a sárvári parókia udvarán, ahol két emléktáblát állítottak. Az egyiket Zvonarics Mihály evangélikus püspöknek, aki 1605 és 1625 között szolgált Sárváron. A Dunántúli Egyházkerület születésének 450., püspöki szolgálata kezdetének 400. évfordulója alkalmából. A másikat Ráhner Máté evangélikus lelkésznek, aki 1836 és 1850 között szolgált Sárváron. Az emléktáblákat Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerület püspöke avatta fel.

Sárvár városa, az evangélikus és a református egyházközség közösen
koszorúzta meg Sylvester János szobrát Fotó: Pajor András

A reformáció hónapjának zárásaként a sárvári evangélikus és református gyülekezet a hagyományok szerint közös istentiszteletet tartott, ez alkalommal a református templomban, majd megkoszorúzták a Hild parkban Sylvester János szobrát. A város nevében dr. Máhr Tivadar alpolgármester helyezte el az emlékezés babérjait.

– Sárvár a reformáció európai városa, ez kötelezettséget jelent a településnek, hogy ápolja és életben tartsa a múlt emlékeit – mondta dr. Máhr Tivadar.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában