Koronavírus szűrés a kőszegi oktatási, nevelési intézményekben

A Sárvári Tankerületi Központ kőszegi köznevelési intézményeiben hétfőn elkezdődött a COVID 19 vírus jelenlétét kimutató tesztelés a pedagógusok körében – írták Kőszeg város közösségi oldalán.

vaol.hu

Barcs, 2020. május 11. Vért vesznek egy férfitõl koronavírusteszthez a Pécsi Tudományegyetem mintavételi pontján, egy barcsi orvosi rendelõben 2020. május 11-én A koronavírus-szûrõprogramban a Semmelweis, a debreceni, a szegedi és a pécsi egyetem vesz rész. A programba 17 ezer 780 embert hívtak meg véletlenszerûen kiválasztva. Õk életkorra, nemre és regionálisan is reprezentálják a magyar társadalmat. MTI/Varga György

Forrás: MTI

Fotó: Varga György

Önkéntes a részvétel, mindenki eldöntheti, aláveti-e magát a vizsgálatnak. Ha egy pedagógus esetében a vírusteszt pozitív eredményt mutat, helyettesítéséről gondoskodnak az intézményvezetők.„Amennyiben a hiányzó pedagógusok száma olyan szintet ér el, hogy az oktatás már nappali munkarend szerint nem folytatható, akkor rendkívüli szünet, illetve digitális munkarend kerül bevezetésre, melyet az EMMI Köznevelési Államtitkársága rendelhet el. Helyi kezdeményezésre szünet, és digitális munkarend nem vezethető be. ” – olvasható a posztban.

A Dr. Nagy László EGYMI Beszédjavító Általános Iskolájában keddtől bevezették a digitális oktatást, előreláthatólag 10 napos időtartamra.

Az Árpád-házi Szent Margit Általános Iskola és Óvoda intézményeibe várhatóan csütörtökön érkeznek a tesztelők, 57 főnél végzik el a Covid-tesztet.

„A kőszegi városi fenntartású óvodákban kedden történt a dolgozók tesztelése, a bölcsődében csütörtökön zajlik a tesztelés. Az érintett összes tagoviból csak három fő nem vállalta a jogszabály alapján önkéntes részvételt, rajtuk kívül a tagóvodák összes dolgozóját tesztelték. A tesztek eredménye minden óvodai dolgozó esetében negatív lett.

A hét végére befejezik az intézmények tesztelését, majd jövő hétfőtől újra kezdődik a folyamat.” – olvasható a bejegyzésben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában