Közel 40 nap alatt emelkedett a hatszorosára az igazolt fertőzöttek száma Vas megyében

Így alakult a koronavírus-járvány az elmúlt hetekben Vas megyében:

vaol.hu

Fotó: pixabay

Ahogy arról reggel beszámoltunk, átlépte a hatezret a regisztrált koronavírusos megbetegedések száma Vas megyében. A legfrissebb, csütörtöki adatok szerint egészen pontosan összesen 6158 esetet tartanak nyilván. A járvány magyarországi kezdetétől tekintve több, mint fél év alatt jutott el Vas megye arra a pontra, hogy 1000 fertőzöttet diagnosztizáljanak koronavírusos megbetegedéssel. Ekkor október 16-át írtunk, ami egy pénteki nap volt. Sokáig Vas a három legkevesebb igazolt koronavírusos megbetegedést jegyző megye között volt. Persze tisztában vagyunk vele, hogy a kezdetekben nem tudtak annyit tesztelni, mint amennyit jelenleg.

A járvány második hullámában megyénk az egyik legelőkelőbb helyről jelentősen visszacsúszott, sőt dr. Müller Cecília az elmúlt héten már arról számolt be, hogy a fertőzöttség eloszlását tekintve Vast is a rendkívül érintett megyék között tartják számon. Aggodalomra adhat okot, hogy mindössze néhány hét leforgása alatt jutottunk el idáig.

Tehát, október 16-án átlépte az ezret az igazolt esetszám megyénkben. Mindössze 12 napnak kellett eltelni ahhoz, hogy megduplázódjon, ugyanis október 28-án már több, mint 2000 (pontosan 2105) regisztrált beteget tartottak számon. A háromezres határig már csak tíz napnak kellett eltelnie, ami november 7-én következett be. A következő hét nap alatt újabb ezer személynél diagnosztizálták a koronavírust. Ekkor november 14-én jártunk időben, és egészen pontosan 4230 esetszámnál tartottunk Vas megyében. Ez pedig azt is jelentette, hogy 17 nap alatt duplázódott meg ismét a regisztrált betegek száma, ami már nem ezres, hanem kétezres emelkedés volt.

November huszadika a következő dátum, vagyis mindössze hat nap telt el az újabb jelentős változásig, amikor már 5000 felett (pontosan 5051) járt az esetszám Vas megyében. Kis híján ez a negatív rekord is megdőlt, ugyanis öt nap telt el szerdáig, vagyis tegnapig, amikor az adatok szerint összesen 5999-en produkáltak már pozitív tesztet megyénkben a járvány kezdete óta. Az operatív törzs keddi sajtótájékoztatóján hangzott el, hogy 4701 aktív fertőzött van Vas megyében, ami az elmúlt két napban értelemszerűen emelkedett. Hivatalosan azonban nem lépte át szerdán az esetszám a hatezret. Így érkeztünk el november huszonhatodikához, a mai naphoz, amikor már valóban hatezer feletti igazolt megbetegedésről lehet beszélni, vagyis ugyancsak hat napnak kellett eltelnie.

Összesen 41 nap alatt jutottunk el ezer esetszámtól hatezerig, vagyis kevesebb, mint másfél hónap alatt a hatszorosára emelkedett az igazolt koronavírusos megbetegedések száma. Az elmúlt 41 napban összesen 5150 személynél diagnosztizálták a fertőzést, ami azt jelenti, hogy naponta átlagosan 125 embernél állapítják meg a koronavírust Vas megyében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában