Már Burgenlandban is nyílt szűrőkonténer

November 16. óta Eisenstadtban (Kismarton) is lehetséges a magáncélú koronavírusteszt elvégeztetése. A szűrőkonténerben antigén-gyorstesztet végeznek, amely mintegy 15 perc alatt ad eredményt. A lehetőség iránt már az első napon is sokan érdeklődtek.

orf.at, vaol.hu

Fotó: orf.at

Az egyik városi bevásárlóközpont parkolójában kialakított szűrőállomást Stefan Horwath kismartoni orvos és egy helyi biztonsági szakértő, Herbert Wagner működteti. A konténerben bárki kérheti a tesztelését, aki pedig előzetesen online időpontot kér, az várakozás nélkül sorra kerül – tájékoztat az orf.at.

Az antigén gyorsteszt eredményét telefonon vagy írásban, email útján közlik. Hétfő délutánig 50 mintavételre került sor, ezek közül 5 hozott pozitív eredményt. Egyik páciensnek sem voltak tünetei, mondta dr. Stefan Horwath. A pozitív gyorstesztet követően az érvényes protokoll szerint megerősítő PCR-tesztet kell végezni.

Az önköltséges tesztlehetőség azok számára előnyös, akiknek nincsenek tüneteik, de környezetükben már előfordult fertőzésgyanús eset, és szeretnének megbizonyosodni egészségi állapotukról. A tervek között szerepel hasonló szűrőállomások létesítése Burgenland más pontjain is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában