Közös projektet zártak a Pannon városok

2020.12.30. 07:00

Együtt a fejlődésért Kőszegen

Lezárult a Felsőbbfokú Tanulmányok Intézete Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal által támogatott „A Nyugat-Pannon régió fejlesztési potenciáljának feltárása a társadalmi innováció révén” projektje.

Vas Népe

A programban a Pannon Városok Szövetsége városai – Keszthely, Kőszeg, Nagykanizsa, Tata, Veszprém és Zalaegerszeg – kulturális, társadalmi és gazdasági örökségen alapuló együttműködésbe kezdtek. A fő feladat a terület társadalmi tőkéjének és fejlesztési potenciáljának felmérése volt. A KRAFT-módszertan szerint megállapították: a műveltség, nyitottság, élhetőség, a megújulásra való szándék és a társadalmi felelősségvállalással párosuló tudományos tevékenység koncentrálódása a városok sikerének az alapja. A projekt küldetése, hogy a Pannon városok megtalálják az egyedi területet, amelyet fejlesztési stratégiájuk fókuszába állíthatnak, másrészt az együttműködésben a lehetőséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában