Halotthűtőt állítottak Szombathelyen – A Markusovszky kórház számára lesz biztonsági tartalék

A Markusovszky kórházhoz tartozó halotthűtőt telepítettek a Jáki úti temetőbe a város jóváhagyásával, a Vas Megyei Kormányhivatal közreműködésével.

Merklin Tímea

A halotthűtő konténert a Jáki úti temetőben helyezték el

Fotó: VN

Dr. Káldy Zoltán, a Markusovszky kórház orvosigazgatója kérdéseinkre válaszolva elmondta: a kórházban elhunytak elhelyezése szigorúan szabályozott protokoll szerint történik, a temetésig eltelő időszak feladatai pedig elsősorban a temetkezési vállalkozásokra hárulnak.

A halotthűtő konténert a Jáki úti temetőben helyezték el
Fotó: VN

Ezért a temetés előtti halottelhelyezést – az eddiginél szorosabb, koordináltabb együttműködés keretében – közösen oldja meg a kórház, a Vas Megyei Temetkezési Kft. és a többi temetkezési vállalkozás.

A temetőben elhelyezett konténerrel történő hűtőkapacitás-bővítés a biztonsági tartalék szerepét tölti be. A húsz elhunyt elhelyezésére alkalmas hűtőkonténert az Állami Egészségügyi Ellátó Központ biztosítja a kórház számára, és két héten belül lesz teljesen üzemképes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában