Szombathely azon városok egyike, ahol emelkedett a koronavírus szennyvízben mért koncentrációja

Bár a vasi megyeszékhely pont nem erősít rá, de összességében az országos eredmények alapján a járvány terjedési sebessége lassul.

vaol.hu

Nagykanizsa, 2020. május 22. Kemes Klára, a Pannon Egyetemhez tartozó Soós Ernõ Víztechnológiai Kutató-Fejlesztõ Központ asszisztense a MOL nagykanizsai laborjában 2020. április 20-án. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) támogatásával a Pannon Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem és a Mol együttmûködésében kilenc városban indul kutatómunka a koronavírus kimutatására a kommunális szennyvizekbõl. MTI/Varga György

Forrás: MTI

Fotó: Varga György

A 49. heti adatok alapján Egerben emelkedik a koronavírusvírus örökítőanyagának koncentrációja a szennyvízben. A Heves megyei megyeszékhely mellett Szombathelyen és Békéscsabán az átlagosnál magasabb a koronavírus szennyvízben mért koncentrációja. Az elvégzett vizsgálatok azt mutatják, hogy Nyíregyházán, Salgótarjánban és Székesfehérváron csökkenő, míg a többi vizsgált településen stagnáló tendenciát mértek a SARS-CoV-2 vírus örökítőanyagának mennyiségében – írja az nnk.gov.hu.

Fotó: nnk.gov.hu

Az eredmények alapján az országban a járvány terjedési sebessége lassul, ugyanakkor továbbra is számos tünetes és tünetmentes személy üríti a vírust, a koronavírus az ország egész területén jelen van. A kedvező tendencia fenntartásához továbbra is fontos a járványügyi szabályok betartása, különösen a karácsonyi időszakban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában