Szombathelyen is nőtt a koronavírus örökítőanyagának mennyisége a szennyvízben

Bár országosan keddre csökkent az újonnan beazonosított fertőzöttek száma – megyénkben 145 új fertőzöttet diagnosztizáltak -, a tisztifőorvos Szombathely vonatkozásában aggasztó hírekről számolt be: a múlt héten mért adatokhoz képest növekedett a vírus örökítőanyaga a vasi szennyvízben.

Polgár Patrícia

Nagykanizsa, 2020. május 22. Kemes Klára, a Pannon Egyetemhez tartozó Soós Ernõ Víztechnológiai Kutató-Fejlesztõ Központ asszisztense a MOL nagykanizsai laborjában 2020. április 20-án. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) támogatásával a Pannon Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem és a Mol együttmûködésében kilenc városban indul kutatómunka a koronavírus kimutatására a kommunális szennyvizekbõl. MTI/Varga György

Forrás: MTI

Fotó: Varga György

Dr. Müller Cecília az operatív törzs keddi sajtótájékoztatóján beszélt a Covid-19 környezet-egészségügyi vonatkozásairól. Elmondta, hogy a legfrissebb szennyvízmintákat elemezve kijelenthető: Szombathelyen növekszik az örökítőanyag mennyisége a szennyvízben. Hozzátette: egyedül Miskolc vonatkozásában tud csökkenésről beszámolni, a többi vizsgált városban az adatok változatlanok a múlt hetiekhez képest.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában