Közösen imádkoztak

2021.01.26. 07:00

Az idén is megtartották az ökumenikus imahetet Sárváron

A sárvári katolikus, evangélikus és református egyházközösségek az idén is megtartották az ökumenikus imahetet, amelynek célja a Krisztus-hívők egységéért közösen imádkozni.

Pajor András

Fotó: PÁS

A keresztény egységre felhívó imahét idei anyagát egy francia szerzetesi közösség állította össze, amelynek központi üzenete a Bibliából vett idézet volt: „Maradjatok meg szeretetemben, és sok gyümölcsöt teremtek.”

A keresztény történelmi egyházak sárvári gyülekezetei közös istentiszteleteket tartottak a református, az evangélikus és a Szent László katolikus templomban. – Az ökumenizmust nem egy intézményesült szerveződésnek, hanem olyan testvéri közösségnek érdemes tekinteni, amelyben megélhetjük Jézus szeretetét – szólt Pe­thő Attila evangélikus lelkész az összefogásról.

– A hit megéléséhez szorosan hozzátartozik a közösség, hiszen egymást erősítjük. A járványhelyzetben éppen ez csorbul, ugyanakkor ez a helyzet különösen alkalmas arra is, hogy Istenhez forduljunk – mondta Szentgyörgyi László református lelkész. Az imahét üzenetét értelmezve Bokor Zoltán plébánoshelyettes úgy fogalmazott, hogy a hit gyümölcseihez a magnak a lelkekben kell termő talajra találnia.

Kiemelt képünkön: Pethő Attila, Szentgyörgyi László és Bokor Zoltán a sárvári evangélikus templomban tartott ökumenikus istentiszteleten

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában