Milisitsné Tátrai Beatrix védőnőnek nem voltak fenntartásai, úgy érzi, jó kezekben van – Amint lehetett, oltakozott

Tíz napja kapta a koronavírus elleni oltás első részét Milisitsné Tátrai Beatrix védőnő, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara ellátási alelnöke. Jövő héten kapja a másodikat.

Merklin Tímea

20210126 védőnő, Milisitsné Tátrai Beatrix, Gargya Dominik és Gargyáné Schmeizl Borbála, Szombathely, Szendi Péter, Vas Népe

Forrás: VN

Fotó: Szendi Péter

– Amint lehetett, jelentkeztem, nem voltak fenntartásaim – mondja. – Úgy érzem, jó kezekben vagyok, a Pfizer-oltás jó szakemberektől jön, biztonságosnak látom, hogy RNS-információ van az anyagban.

A védőnőtől megtudjuk: az oltás jól szervezetten történt a kórházban. Utána húsz percet kellett várni, hogy van-e mellékhatás. Úgy tudja, nem az a kérdés, hogy az oltásban lévő elemi részecskék mit okoznak, hanem a vivőanyag okoz-e problémát. Az oltott karja estére lett egy kicsit fájdalmasabb, nyomás­érzékeny, más tünete nem volt. A harmadik napon „ízületi villongásokat” érzékelt, de lehet, hogy ezek az életkorából adódnak, 63 éves. – A gyerekeknek is adunk olyan védőoltást, aminek több része van. Amikor beadunk egy oltóanyagot, az immunrendszer elkezd antitesteket előállítani, de ez nem biztos, hogy elég ahhoz, hogy elég védelmet adjon, ha találkozunk a kórokozóval. Ezért van a második adag, hogy tuningolja a szervezetet a védekezésre. A koronavírus elleni védőoltás is ilyen. Lehet, hogy majd ezt is évente kell oltani, mint az influenza ellenit, mert mindig jönnek újabb és újabb mutációk, de ez egyelőre csak feltételezés – hangsúlyozza.

Kiemelt képünkön: Jövő héten kapja a második Covid-elleni védőoltást Milisitsné Tátrai Beatrix védőnő

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában