Keresztény egység

2021.01.18. 07:00

Ökumenikus imahét kezdődik országszerte

„Maradjatok meg szeretetemben, és sok gyümölcsöt teremtek” – ez a témája a január 17-én kezdődő ökumenikus imahétnek, melyen János evangéliuma alapján szólnak az igehirdetések országszerte.

Tersztyánszky Krisztina

Fotó: Unger Tamás

A 2021-es keresztény egységért való imahét anyagát a Grandchamp- i Szerzetesi Közösség készítette. A választott téma kifejezi a grandchamp-i közösség elhivatottságát az imádságra, megbékélésre, az egyház és az emberiség családjának egységére.

Szombathelyen ezúttal csak egy ökumenikus imaalkalmat tartanak január 20-án 18 órakor a Sarlós Boldogasszony-székesegyházban. Igét hirdet Steinbach József református püspök, a MEÖT elnöke.

Sárváron szerdán 17 órakor a református templomban, csütörtökön 17 órakor az evangélikus templomban és pénteken 17 órakor a római katolikus templomban tartanak ökumenikus istentiszteletet.

Csepregen kedden 17 órakor lesz ökumenikus alkalom, összekötve az emlékezéssel a vérengzés áldozataira.

Kőszegen három alkalom lesz a személyes találkozásra. Ma a Jézus Szíve-plébániatemplomban Baranyayné Rohn Erzsébet evangélikus lelkész, szerdán az evangélikus templomban Hurgoi Sándor római katolikus iskolalelkész, pénteken a Jézus Szíve-plébániatemplomban Donatin Tamás református lelkipásztor hirdet igét. Az alkalmak 18 órakor kezdődnek a járványügyi előírások betartásával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában