Akár március elején megnyithatnak a vendéglátóhelyek és a szállodák Ausztriában, de feltételekkel

Ha a járványhelyzet is engedi, akár már március elején megnyithatnak a vendéglátóhelyek és a szállodák – igaz, feltételekkel. A helyben fogyasztó és szállóvendégektől a fodrászokhoz hasonlóan friss vírustesztet kell kérniük. Korábban ellenezték, most már elfogadnák a feltételt az ágazat képviselői.

orf.at, vaol.hu

Fotó: Illusztráció

A nyitás menetrendjéről március 1-jén születik majd döntés, jelentette be február 19-én a kancellár. Sebastian Kurz szerint a vendéglősök már nem zárkóznak el attól, hogy negatív teszthez kössék a helyben fogyasztást, így lehetővé válhat az eredetileg áprilisra halasztott nyitás előre hozása – írja a magyarok.orf.at.

Az ágazati képviselők tanácskozásán minden résztvevő a feltételes nyitás mellett foglalt állást, ez pedig újabb mozgásteret ad a kormánynak, mondta a kormányfő. A fodrászok és más testközeli szolgáltatók esetében a előzetes tesztelés rendszere már működik, a további lazítás azonban mindenek előtt a járvány alakulásától függ. Ha a pandémia ismét gyorsul, a nyitás értelmetlen lenne – hangsúlyozta az egyeztetést követően Sebastian Kurz.

Kapcsolódó cikk

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/szervezetten-megy-a-teszteles-a-hataron-akar-masfel-oras-a-varakozas-4685500/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában