Körbekérdeztünk Szombathelyen: Ön beoltatja magát? (videó)

Korábban oldalunkon heti szavazás keretében és legutóbb közösségi oldalunkon is megkérdeztük olvasóinkat az oltással kapcsolatban. A védőoltások beadása már javában zajlik Magyarországon, mi most kimentünk Szombathely Fő terére, hogy megkérdezzük mi a véleményük a járókelőknek, vajon beadatják-e a vakcinát?

vaol.hu

A védőoltás első két szakasza már le is lezárult: az egészségügyi-, az idősotthonok, bentlakásos szociális intézmények dolgozói már meg is kapták. Február első hetében a harmadik kör is elkezdődött, így a védőoltásra regisztrált legidősebbek a kórházi oltópontokon és a háziorvosoknál vehetik fel az injekciót.

Magyarországon ötféle védőoltás is elérthető, amelyek közül mindegyik 70 százalék feletti hatékonyságú. A nyugati vakcinák mellett mindkét keletit, az orosz és a kínait is sok millió ember megkapta. Ettől a héttől még több ember oltására nyílik lehetőség, a háziorvosok 275 ezer adag Sinopharm- és AstraZeneca-vakcinát kapnak. Előbbivel korcsoporti korlátozás nélkül a krónikus betegeket, utóbbival a 18-59 éves krónikus betegeket oltják.

Az oltásra eddig több mint 2 millióan regisztráltak, s úgy tűnik a legtöbben a megyeszékhelyen is feliratkoztak már az injekcióra. Ha Ön eddig nem tette meg a https://vakcinainfo.gov.hu oldalon még van rá lehetőség.

Szombathelyen kérdezősködtünk, mutatjuk az eredményt:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában