Összegzés

2021.02.08. 07:00

Kötelező a teszt az Ausztriába ingázóknak, tűzoltók törtek be egy szombathelyi házba – Ez történt az elmúlt héten

Összegyűjtöttük az elmúlt hét nap legfontosabb vasi történéseit, így, ha valamiről lemaradt volna, azt most pótolhatja.

vaol.hu

Fotó: Cseh Gábor

Tűzoltók törték be egy szombathelyi ház ajtaját, idős elhunytat találtak

Kedden délelőtt a tűzoltókat riasztották Szombathelyre, a Diófa utca egyik négyemeletes házához, ahol információink szerint egy rokon jelentette be, hogy bár tudja hogy idős hozzátartozójának otthon kell lennie, de nem tud kapcsolatba lépni vele. Teljes cikkünket ITT találja.

Nincs több kiskapu, kötelező az Ausztriába ingázóknak is a regisztráció és a teszt is

Tovább szigorítják a beutazási feltételeket. A munka miatt ingázók sem lesznek a negatív teszt és a regisztrációs kötelezettség alól kivételek. A 10 napos karantén sem váltható ki az ötödik naptól egy teszttel. Jelentősen megemelik a büntetést a maszk és a távolságtartás követelményének megsértéséért is. További részletek IDE kattinva érhetőek el.

Megszületett Simon Marcsi kisfia: semmiért sem cserélné el az anyaságot

Tavaly augusztusban számoltunk be róla, hogy a korábbi Európa szépe és a világhírű Victoria's Secret fehérnemű cég ausztráliai modellversenyének második helyezettje, Simon Marcsi kimondta a boldogító igent, de azóta újabb nagy esemény történt az életében, január 2-án megszületett kisfia, Milkó. Az anyaságban való kiteljesedésről és szülés körülményeiről is mesélt lapunknak. Teljes írásunkat IDE kattintva érheti el!

Fotó: VN/Simon Marcsi

Feketemunkásokat talált a NAV az egyik szombathelyi építkezésen

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai be nem jelentett alkalmazottakat találtak egy nagyobb építkezésen, Szombathelyen – tájékoztatta lapunkat Petkovits Anikó, a NAV Vas Megyei Adó- és Vámigazgatóságának sajtóreferense. Az építkezésen több foglalkoztató munkavállalóit is ellenőrizték a pénzügyőrök.A bejelentések vizsgálatakor kiderült, hogy két munkáltató összesen 4 alkalmazottját foglalkoztatta feketén. Az eset további részleteit ITT találja.

Az Operatív Törzs válaszolt a Vas Népe kérdésére – Minden háziorvos alapfeladata az oltás

Megkérdeztük az operatív törzset: milyen szankciókra számíthatnak azok a háziorvosok, akik nem vállalják a koronavírus elleni védőoltás beadását, valamint azt is, hány ilyen orvosról van tudomásuk. Minden további IDE kattintva érhető el.

Hálapénz nélkül szülni? – Szombathelyen évek óta nincs lehetőség orvost fogadni

Január elsejétől a hálapénz adása és elfogadása is büntetendő. Az új egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló törvény a szülészet területén konfliktusokhoz, félreértésekhez vezetett, hiszen a paraszolvencia eddig egyet jelentett az orvosválasztással. Közben Szombathelyen erre már évek óta nincs lehetősége a kismamáknak. A teljes cikket ITT találja!

Mi történt valójában szerdán a Szűrcsapó utcában? – Válaszolt a rendőrség

Szerdán este írtunk arról, hogy kiraboltak egy idős nőt Szombathelyen, a Szűrcsapó utcában. Úgy tudjuk, hogy a nőt hátulról ütötte meg két fiatalabb nő, majd elvették a pénztárcájában lévő körülbelül húszezer forintot és elfutottak. A kirabolt asszony segítséget kért egy arra járó férfitől, aki hívta a 112-t. A rendőrök több autóval érkeztek a helyszínre és több embert is meghallgattak, az asszonyt pedig a mentők kórházba szállították.

Az információkat kollégánk a helyszínen szerezte, attól a férfitól, aki az esetet jelentette a 112-n. Rajta kívül még három arrajáróval beszélt.

Fotó: Horváth Balázs

Csütörtökön reggel Seffer Lilla, a megyei rendőr-főkapitányság megbízott sajtószóvivője közleményben arról tájékoztatta szerkesztőségünket, hogy az említett ügyben a Szombathelyi Rendőrkapitányság nem folytat rablás bűntett elkövetésének gyanúja miatt büntetőeljárást.

Ezek után kérdéseket küldtünk a megyei rendőr-főkapitányságra. Szeretnénk megtudni ugyanis, hogy mi történt február 3-án késő délután a Szűrcsapó utcában, ahogy arra is választ várunk, hogy a fotóriporterünk által készített felvételeken látható két rendőrautó miért volt a helyszínen. További részletek és a rendőrség válasza IDE kattintva érhető el.

Dupla baleset a 8-as úton – a helyszínelés közben is elesett egy motoros

Csütörtökön a déli órákban egy Fiat személyautó haladt Körmend felől az országhatár irányába a 8-as úton, amikor Kemestaródfa közelében a sofőrnek vészfékezni kellett, mivel szemből egy kamion előzött figyelmetlenül egy kocsisort. A Fiat vezetőjének épphogy, de sikerült elkerülni az ütközést a szemből szabálytalanul előző kamionnal, de közben a személyautó mögött érkező teherautó a sónedves, csúszós úton nem tudott eléggé lelassítani és a személyautó hátuljának ütközött. Teljes cikkünket ITT találja!

Tanácsnokok, programszervezők – Megkérdeztük, hogy mennyibe kerültek a pandémia évében

Éves szinten mintegy 110 millió forintba kerül dr. Nemény András polgármester kabinetjének működése, ahol a pandémia idején is négyen dolgoznak programszervezőként. Éves szinten mintegy 110 millió forintba kerül dr. Nemény András polgármester kabinetjének működése, ahol a pandémia idején is négyen dolgoznak programszervezőként. További részletek IDE kattintva érhetőek el.

Dr. Mikó Katalin háziorvos: nem a beteg dolga, hogy felmérje, be lehet-e oltani

Akinek lehetősége van rá, oltassa be magát. A vakcina esetleges mellékhatásai nincsenek arányban a koronavírus-fertőzés tünetei­vel és következményeivel – mondta el lapunknak dr. Mikó Katalin háziorvos, aki már mindkét adagot megkapta az oltóanyagból. A teljes cikket a témában ITT olvashatja.

Gólyahír – Ők a legfiatalabb szombathelyiek

Szokásunkhoz híven a héten is beszámolunk róla, kik születtek az elmúlt időszakban a megyeszékhelyen. Teljes cikkünkért kattintson IDE!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában