Frissen Vasból

2021.03.25. 09:55

A közönség szerint a szombathelyi Végh Dóra az Év állatgyógyászati asszisztense

A budapesti Murmuczok Oktatási Centrum Év állatgyógyászati asszisztense versenyének 2020-as közönségdíjasa Végh Dóra, a Noé Állatambulancia állatorvosi asszisztense lett.

Polgár Patrícia

Végh Dórát az állatokon való segítés motiválja munkája során

Fotó: Cseh Gábor

A Murmuczok Oktatási Centrum az állatgyógyászati asszisztensi szakma megbecsülésére, a kisállatgyógyászati szakasszisztens hivatás elismerésére 2018-ban alapította a díjat. A február 28-áig tartó online közönségszavazáson az öt legtöbb szavazatot kapott jelöltből egy szakmai bizottság választotta ki a nyertest. A legtöbb közönségszavazat a szombathelyi Végh Dórára érkezett.

Dóra mindig is tudta, hogy az állatok megmentése az ő útja: már gyermekkorában is imádta az állatokat. Dórinak jelenleg 5 cicája és 4 kutyája van, közülük hárman a praxis recepcióján állandó vendégek. Több mint tíz éve tagja a Fekete István Állatvédő egyesületnek, így kisebb kitérők után és persze álmai állásajánlatának köszönhetően immár hetedik éve dolgozhat a Noé Állatambulancián állatorvosi asszisztensként.

Dórának kivételes érzéke van az állatokhoz, „specialitása” az elárvult néhány napos kölykök felnevelése. Ez immár hét éve történt, az asszisztens pedig azóta a rendelő motorja lett, koordinálja 9 kolléga beosztását, végzi a gyógyszerrendelést, a papírmunka zömét, és emellett természetesen a napi munkáját. Munkája mellett folytatja az állatmentést is, ő lett az az ember, aki a napi kezelést igénylő sérült és beteg állatokat ápolja, valamint az árván maradt cumis babákat neveli.

Korábban írtuk:

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/a-munkaja-a-hobbija-az-ev-allatgyogyaszati-asszisztense-dij-szombathelyi-jeloltjenek-vegh-doranak-4575670/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában