Frissen Vasból

2021.03.31. 17:00

Forgalommal szemben haladt a román kisbusz a szombathelyi elkerülőn, súlyos sérüléssel végződött a baleset

A Szombathelyi Járási Ügyészség közúti baleset okozásának vétsége miatt emelt vádat az ellen a román férfi ellen, aki áthajtott a záróvonalon és a forgalom elől elzárt területen a szemközti sávba, ahol frontálisan ütközött a sértett gépkocsijával 2019 áprilisában a 87. számú főút Szombathelyt elkerülő szakaszán.

vaol.hu

20190714 Vadat ütött el egy osztrák autós a 86-os út Szombathelyt elkerülő szakaszán Szombathely, 86-os út Horváth Istvánné, HI, Vas Népe

Fotó: Horváth Istvánné

A vádirat szerint a vádlott nem követte az út vonalvezetését a 87. számú főút és az M86-os csomópontjában, és a „Kötelező haladási irány” jelzőtábla utasítása ellenére tért át a szemközti sávba, ahol sikertelenül igyekezett balra kormányzással elkerülni az ütközést a sértett autójával – közölte a Vas Megyei Főügyészség.

A sértett súlyos sérülést szenvedett a balesetben.

A Szombathelyi Járási Ügyészség felfüggesztett pénzbüntetés és járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta a vádlottal szemben.

Kiemelt képünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában