Frissen Vasból

2021.03.24. 15:01

Majdnem háromszázezer forintot csalt ki a sértettől Szombathelyen

A Szombathelyi Járásbíróság büntetővégzésében folytatólagosan elkövetett csalás vétsége miatt 250.000 forint pénzbüntetést szabott ki a vádlottal szemben, amelyet meg nem fizetése esetén szabadságvesztésre kell átváltoztatni – közölte a Szombathelyi Törvényszék.

vaol.hu

Az időseket csalók is zaklathatják Illusztráció: Szendi Péter

Fotó: Illusztráció: Szendi Péter

A tényállás szerint a büntetlen előéletű vádlott jogtalan haszonszerzés végett 2020. szeptember 5-én Szombathelyen 150.000 forintot kért kölcsön a sértettől azzal az indokkal, hogy a pénz Németországba utazásához szükséges, tévedésbe ejtve a sértett azzal, hogy három nap múlva a kölcsönkért összeget visszaadja részére. 2020. szeptember 11-én pedig azzal ejtette tévedésbe a sértettet, hogy Németországból nem tud hazajönni, ezért a megtévesztett sértett a terhelt kérésének megfelelően 82.894 forintot utalt át a vádlott részére, aki azt ígérte, hogy öt nap múlva visszaadja a pénzt. A vádlott hazaérkezését követően karanténba került, és ismét tévedésbe ejtette a sértettet azzal, hogy privát Covid-teszt készítéséhez 50.000 forintra van szüksége. A megtévesztett sértett az összeget eljuttatta a vádlottnak. A terhelt ezután Győrbe történő utazáshoz 10.000 forintot kért sértettől, akinek azt ígérte, hogy a Győrben kapott pénzből minden tartozást visszafizet részére, azonban erre nem került sor. A munkanélküli vádlottnak már az átvétel időpontjában sem állt szándékában és módjában a sértettől átvett összegeket visszaadni, azt saját megélhetésére fordította. A vádlott a bűncselekménnyel összesen 292.894 forint kárt okozott a sértettnek, amely kár nem térült meg.

A döntés jogerős.

Kiemelt képünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában