Nyílt levélben kérik a tömeges oltópontok megnyitását a város háziorvosainak kollegiális vezetői

Nyílt levelet juttattak  el szerkesztőségünkhöz a város háziorvosainak kollegiális vezető. Ebben azt kérik, hogy a város közintézményeiben kialakítandó oltópontokon valósuljon meg minél több szombathelyi lakos Covid-19 elleni védőoltása.

VN

Fotó: pixabay.com

Egyelőre ütemezetten zajlik a koronavírus elleni oltások beadása. Információink szerint eddig 17 ezer embert oltottak be eddig a megye háziorvosai. Ezen kívül a megyei oltópontokon folyamatosan (a hétvégén is) oltják a regisztráltakat. György István, az oltási munkacsoport vezetője korábban a HírTV-nek azt nyilatkozta, hogy nem az oltóhelyekkel van probléma, a háziorvosi oltóhelyek nincsenek túlterhelve. A háziorvosoktól azt kérik, hogy naponta 20 embert oltsanak be, 41 oltóhely van jelenleg Szombathelyen.

- Nyilvánvaló, hogy mi is figyeljük azt, hogy hol következik be az a szakasz, amikor ki kell menni a szolgáltatói körből, de alapvetően amíg a komfortzónájában bent tudjuk tartani az egészségügyet, addig ott van a legjobb helyen. Ott vannak az eszközök – hangsúlyozta.

Egyelőre tehát nincsenek tömeges oltások. Szombathelyen mégis napok óta áll a bál a tömeges oltópontok megnyitása miatt. Most a szombathelyi háziorvosok kollegiális vezető küldtek nyílt levelet szerkesztőségünknek.

Íme a levél:

„Szombathely Megyei Jogú város háziorvosainak nyílt levele

Melyben állítjuk és bizonyítjuk, hogy szándékainkkal teljes mértékben megegyezik az a törekvés, mely szerint a város közintézményeiben kialakítandó oltópontokon valósuljon meg minél több szombathelyi lakos Covid-19 elleni védőoltása. Háziorvosi rendelőink tömeges oltásra alkalmatlanok. Ennek okait a 2021.02.15-én kelt, a Vas Megyei Kormányhivatal vezetőjének és a Megyei Oltási Munkacsoportnak címzett levelünkben részletesen megírtuk, majd a 2021.02.25-én lezajlott egyeztető tárgyaláson szóban is kifejtettük.

Szakmai elkötelezettségünk, hivatástudatunk és meggyőződésünk arra kötelez, hogy a város által biztosított, berendezett, és csak a tisztifőorvos általi jóváhagyásra váró oltóközpontok megnyitását kérjük. A Szombathely város vezetése által kialakított helyszínek lehetőséget adnak arra, hogy a járványügyi szabályokat szigorúan betartva, zsúfoltság kialakulása nélkül, a rendelői ellátásra érkező betegektől térben és időben is elkülönítve olthassunk, a leggyorsabb ütemben, ahogy azt a rendelkezésünkre bocsátott vakcinák mennyisége lehetővé teszi.

E lehetőség mielőbbi biztosítása valamennyi felelősséggel gondolkodó döntéshozónak kiemelt és közös érdeke kell legyen, hátráltatása ellentétes az állampolgárok egészségéért való felelősségvállalás elvével!

Szombathely, 2021. 03. 14.

Szombathely MJV felnőtt háziorvosainak kollegiális vezető háziorvosai:

dr.Legli Veronika dr.Haklits Györgyi dr.Kis Gergely „

Kapcsolódó cikkek:

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/levelet-kaptunk-a-politikai-ambiciok-nem-lehetnek-fontosabbak-mint-az-emberelet-4751176/

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/szombathely-polgarmestere-egy-munkatarsat-sem-adott-a-haziorvosok-adminisztracios-feladatainak-ellatasahoz-valos-segitsegnyujtas-helyett-baloldali-hangulatkeltes-4749784/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában