Átépítik a Deák parkot is

2021.03.22. 07:00

TOP-forrásból épülhet Bükfürdőn kerékpárút

Aláírták a kivitelezési szerződést: hamarosan átadják a munkaterületet, aztán kezdődhet a kerékpárút építése és felújítása Bükfürdőn, a Termál körút belső szakasza mellett.

Bakos Ágnes

Fotó: Bakos Ágnes

Egy több mint fél kilométeres szakasszal bővül a bicikliúthálózat a városban mintegy 76 millió forint úgynevezett TOP-forrásból. A vírushelyzet miatt szűk körben kerültek a szignók a papírokra: az új kerékpárútszakaszról szólnak a dokumentumok, amelyeket aláírt a polgármester és a közbeszerzésen nyertes kivitelező képviselője. Részben járda- és kerékpárút-építésre, részben -felújításra szerződtek a felek.

– A település méretéhez képest sok kerékpárúttal rendelkezünk, de valóban hálóvá, hálózattá szervezése még előttünk áll – mondta az aláírás alkalmával dr. Németh Sándor polgármester. Hiányt pótol az új szakasz, hiszen körülötte minden irányba visz bicikliút. Az új rész az ökumenikus kápolnától az új buszmegállóig tart, vagyis az Éva kemping kerítése és a hársfasor között vezet majd. A buszmegálló felőli részeken felújítják, kiváltják a meglévő régi felületet, a most füves területen pedig az alapoktól építkeznek.

– A Termál körút északi és nyugati ága között épül a kerékpárút és a járda, 560 folyóméteren, sávos elválasztó lesz a járda és a kerékpárút között, mellette pedig bazalt vízelvezető készül – mutatta be Takács Sándor, a kivitelezést elnyert cég ügyvezető igazgatója. Mintegy 1800 négyzetméter térburkolatot tesznek le, és 1200 méter bazaltszegélyt építenek – sorolta a számokat a kivitelező. A munkaterület-átadástól 120 nap áll a kivitelező rendelkezésére. Konkrét építkezést hamarosan, áprilistól láthatunk a területen, aztán, ha minden rendben halad, akkor augusztusban átadják az új szakaszt. A kerékpárút-építés célja turisztikai attrakciófejlesztés, hiszen szeretnék még jobban kiszolgálni a majd ide érkező vendégeket. Ebbe a pályázati konstrukcióba tartozik, hogy átépítik a Deák parkot, Répce menti népmesék elevenednek majd meg a leendő játszótéren, az az építkezés is hamarosan kezdődhet.

Kiemelt képünkön: Dr. Németh Sándor mutatta: a most zöld sáv lesz a járda és a bicikliút

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában