Így alakult a járványügyi helyzet az elmúlt héten Vas megyében

Az elmúlt héten átlagosan 173 volt a napi esetszám megyénkben. Két héttel ezelőtt ez 270 felett is volt.

vaol.hu

A Pfizer-BioNtech koronavírus elleni vakcináját készítik elõ az oltáshoz az orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelõintézet oltópontján 2021. március 6-án.

Forrás: MTI

Fotó: Rosta Tibor

Mint az ismeretes, a járvány harmadik hullámában járunk, vagyis nem meglepő, hogy az utóbbi időben romlottak a járványügyi adatok. Megállapítható azonban, hogy az elmúlt hét nap alatt valamelyest javult a helyzet megyénkben az előző hetek számaihoz képest, de még így sem lehetünk teljesen nyugodtak. Az elmúlt hét napban mindössze egyetlen olyan volt, ahol 100 alatt maradt a napi esetszám Vas megyében.

Hétfőn 123, kedden 73, szerdán 103, csütörtökön, 169, pénteken pedig 174 újabb betegnél állapították meg a koronavírust. Aztán jött egy emelkedés a hétvégén, ugyanis szombaton 325, vasárnap pedig 242 esetet regisztráltak. Ahogy arról korábban beszámoltunk, jó hír, hogy hétfőre jelentős csökkenésről számolhattunk be, ugyanis a legfrissebb adatok szerint 83 személynél diagnosztizálták a fertőzést. A járvány kezdete óta már 20896 esetet tartanak nyilván megyénkben. Összesen tehát 1209 beteg fertőződött meg koronavírussal az elmúlt héten Vasban, ami azt jelenti, hogy 173 volt a napi átlagos esetszám.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában