Frissen Vasból

2021.04.28. 09:22

Kiéheztek a wellnessre – Foglalási hullám indult az utóbbi hetekben Sárváron

A koronavírus-járvánnyal összefüggő korlátozó intézkedések enyhítésének hírére egyfajta foglalási hullám indult meg Sárváron. A szállás típusát, a kikapcsolódás hosszát illetően vannak ugyan minimális eltérések, egy valami azonban szinte minden átlagos foglalásnál egyezik.

vaol.hu

Fotó: Sárvár Tourist & TDM Nonprofit Kft.

A Sárvár Tourist & TDM Nonprofit Kft. tájékoztatása szerint az érdeklődők jellemzően arra kíváncsiak, hogy mennyire rugalmasak a feltételek. Vagyis lemondás esetén visszajár-e a befizetett összeg. Valamennyi, foglalásokkal kapcsolatos óvatosság tehát az enyhítéssel, az átoltottsággal kapcsolatos jó hírek ellenére is tapasztalható.

A nyári vakáció fixálásával úgy tűnik az emberek nagy része még kivár. Most jellemzően a megszokott környezetből való kiszakadáson van a hangsúly.

Erre lehet legalábbis következtetni abból, hogy a többség májusra, a nyár elejére foglal. Illetve ezt igazolja az is, hogy a hosszú, 7 napos vakációk helyett egyelőre a pár napos kikapcsolódáson van a hangsúly. Mindez a Sárvár Tourist és TDM Nonprofit Kft. körképéből derült ki. A fürdőváros TDM szervezete a helyi szállásadóktól érdeklődött a jelenleg tapasztalható trendekről.

Haller Ferenc, a TDM ügyvezetője elmondta: a kapott válaszokból egyebek mellett az is látszik, hogy a hirtelen megnövekedett érdeklődések ellenére a foglalási állomány tavalyhoz képest jelentős lemaradásban van. Persze a foglaltság napról napra növekszik, egyre jobban fogynak a szobák, de a nyári vakációkat valószínűleg még csak a következő hetekben, a fürdők megnyitása után fixálják az emberek – teszi hozzá a szakember.

Sárváron egyébként az árak jellemzően a tavalyi szinten vannak. Nagyfokú drágulás nem tapasztalható. Sőt, bizonyos szálláshelyek még kedvezményes tavaszi, nyári csomagokat is hirdettek. Ami az idén szinte minden szállásadónál nagyobb hangsúlyt kap, az a pünkösdi hosszú hétvége – összegzi a tapasztalatokat Haller Ferenc.

Kapcsolódó cikkünk:

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/fokozatosan-nyitnak-meg-a-sarvari-gyogy-es-wellnessfurdo-kulonbozo-reszlegei-szolgaltatasai-4875721/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában