Frissen Vasból

2021.04.06. 14:00

Maszk nélkül dolgoznak a közmunkások Szombathelyen – miért nem ellenőrzik őket?

Megdöbbentő fotósorozatot kapott a Pesti Srácok szerkesztősége egy szombathelyi olvasójától. A képek tanúsága szerint Szombathelyen maszk nélkül dolgoznak a közmunkások a város különböző pontjain. A portál megkereste az önkormányzatot is, azonban kérdéseikre a cikk megjelenéséig nem kaptak választ.

VN

Fotó: PS

„Így terjed a vírus a 'legvidámabb barakkban', Szombathelyen. Ahol van közpénz felesleges oltópontokra, de nincs pénz a közmunkások megfelelő szájkmaszkjára. Ahol van ideje a balliberális polgármesternek a közpénzen gründolt oltópontokkal haknizni a médiában, de nincs ideje ellenőrizni, hogy az általa foglalkoztatott közmunkások hordják-e a saját ócska szájmaszkjaikat, vagy fertőzik magukat és a város polgárait a koronavírussal” – idézett szombathelyi olvasójának leveléből a Pesti Srácok. Majd így folytatták: „A felvételeken a város különböző részein lencsevégre kapott közfoglalkoztatottak láthatók, amint éppen a parkban szemetet gyűjtenek, esetleg beszélgetnek. Maszk azonban egyik fotón sem látható rajtuk.”

Felmerül a kérdés, kié a felelősség? Biztosított-e a munkáltató számukra maszkot? És ha igen, akkor vajon a munkások döntöttek-e úgy, hogy azokat nem használják? Miként lehetséges az, hogy nem ellenőrzik a maszkviselés szabályának betartását Szombathelyen? S mindez hogyan illeszkedik abba a fenomenálisan lerajzolt járványügyi védekezésben élenjáró szombathelyi képbe, amit a balliberális városvezetés próbál önmagukról felmutatni? – a többi között ezeket a kérdéseket is feszegette cikkében a Pesti Srácok. Az ügyben a portál az önkormányzathoz küldött kérdéseket. Azonban a cikk megjelenéséig, azokra nem kaptak választ.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában