Frissen Vasból

2021.04.26. 07:18

Nyugodt, tavaszias hétfői időjárásra számíthatunk Vas megyében

A képbe csak egy-egy futó záporeső zavarhat be, de ez is jobbára inkább délelőtt fordulhat elő.

vaol.hu

Az Országos Meteorológiai Szolgálat tájékoztatása szerint az ország déli felét vastagabb, melegfronti felhőzet borítja be, így ott csak néhány órát süthet a nap, kisebb eső is várható. Nálunk nyugaton is éreztetheti ez hatását, éppen ezért előfordulhat egy-egy futó záporeső. Északabbra a napos idő mellett gomolyfelhők képződnek, csapadék arrafelé nem lesz. Szinte mindenhol gyenge, mérsékelt légmozgásra számíthatunk. A csúcshőmérséklet 9 és 15 fok között várható.

Estefelé továbbra is a déli országrész fölött lesz erősen felhős az ég, bár a felhős részek kiterjedése lassanként csökken. Inkább csak a déli határ közelében fordulhat elő kisebb eső. Gyenge lesz a légmozgás. A hőmérséklet késő este 4 és 9, hajnalban -2 és +7 fok között valószínű, az Észak-magyarországi medencékben és a Homokhátságon fagyhat, míg az enyhébb idő délen lesz.

Az időjárás a hidegfrontra érzékenyeket terheli meg különösképpen. Fejfájás, migrén jelentkezhet, a reakcióidő megnyúlhat. A szervezet görcskészsége hidegfront érkezésekor erősödik, és nagyobb az esélye trombózisnak.

Ezek is érdekelhetik