Frissen Vasból

2021.04.16. 20:28

Szavaznak Körmenden és Szentgotthárdon: az egyház lesz-e a fenntartó?

Hétfőn és kedden tartják a Szentgotthárd és Térsége Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium egyes tagintézményeiben, illetve a körmendi Kölcsey Utcai Általános Iskolában a fenntartóváltással kapcsolatos szülői véleménynyilvánító szavazást.

Tersztyánszky Krisztina

Forrás: pixabay.com

A szülőnek, törvényes képviselőnek, illetve a 18 évet betöltött tanulónak az érintett iskola, illetve tagiskola épületében kell megjelennie. Minden gyermekhez egy szavazólap tartozik, tehát akinek több oktatási intézménybe jár gyermeke, annak valamennyi helyen szavaznia kell.

A Vörösmarty Mihály Gimnáziumban az aulában szervezik meg a szavazást, a bejárat a tornaterem mellett lesz. Az Arany János és a Széchenyi István iskolában, valamint Magyarlak- Csörötnek általános iskolájában és a rábagyarmati tagiskolában egyaránt a helyszínen szavazhatnak az érintettek. Hasonlóképpen Körmenden, a Kölcsey Utcai Általános Iskolában is a fenti időszakban lesz lehetőségük a véleményüket arról, támogatják-e, hogy az intézmény fenntartói joga a jövő tanévtől a Szombathelyi Egyházmegyéhez kerüljön.

A szavazólapok gyűjtése és összeszámlálása intézményegységenként történik.

Kapcsolódó cikkek:

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/kerdesek-es-valaszok-a-szentgotthardi-egyhazmegyei-intezmeny-atvetelrol-4801033/

 

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/a-szulok-levelben-szavaznak-4757026/

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/szentgotthard-szavaz-az-iskloaatvetelrol-4749925/

Kiemelt képünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában