Frissen Vasból

2021.04.23. 20:00

Turistacsalogató applikációt indítottak a kőszegiek

A város és az Írottkő Natúrpark a kőszegi Tourinform koordinálásával applikációt indított a kőszegi és natúrparki sétákról.

Polgár Patrícia

Győrffy Gábor, turisztikai menedzser 20210422 Kőszeg Fotó: Unger Tamás UT Vas Nép

Fotó: Unger Tamás

Az alkalmazás, ami kőszegi séták néven már elérhető mind Androidon, mind IOS-en, azzal a céllal készült, hogy felkeltse a turisták érdeklődését a környék látnivalói iránt – tudjuk meg Győrffy Gábor turisztikai menedzsertől. Elmondta: a 13 útvonal közül akár egy-egy séta is letölthető. Közülük valamennyi lejárása egy-két órát vesz igénybe.

A Kőszeg belvárosát bejáró Pillantás az ékszerdobozba nevet viselő séta, valamint a Rejtőzködő városfal és a vár parkolójából induló Kalandos évszázadok nyomában séták már három nyelven: magyarul, angolul és németül hangalámondással is elérhetőek. Amint odaér a látogató egy nevezetes hely közelébe, már indul is a hangos ismertető az adott látványosságról.

A 13 séta között szerepel a Kőszeget világhírűvé tevő Ottlik-regény – Iskola a határon – eredeti helyszíneit bejáró túra is. Az egyes pontokon a műből Kulka János tolmácsolásában hallhatók az adott helyszínhez kötődő regényrészletek.

Győrffy Gábor elmondta: az applikáció elkészítését nem a vírushelyzet hívta életre. Egyfajta kiegészítésként szolgál a pótolhatatlan élményt nyújtó személy-idegenvezetések mellé.

Kiemelt képünkön – Győrffy Gábor: a turisták érdeklődését kívánják felkelteni

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában