Újabb információk láttak napvilágot az osztrákok újranyitásáról

Sebastian Kurz kancellár ma, április 17-én Bécsben, a kancelláriában megtartott koronavírus-csúcstalálkozó után kijelentette, hogy májusban elképzelhető egy olyan nyitás, amely az éttermeket és több más olyan helyet vagy intézményt érintene, amelyek eddig zárva tartottak.

vaol.hu

Bécs, 2021. március 1. Sebastian Kurz osztrák kancellár sajtóértekezletre érkezik a bécsi kancellári hivatalban a koronavírus-járvány idején, 2021. március 1-jén. MTI/AP/Ronald Zak

Fotó: MTI/AP/Ronald Zak

Alsó-Ausztriára tekintve pedig a kormány ismét megvizsgálja a be- és kiutazási tesztkötelezettséget – ez esetben is várható enyhítés – számolt be a volksgruppen.orf.at magyar oldala.

Vorarlbergen pedig ma kezdték el a tartományi kormány vezetőinek az oltását.

A burgenlandi korona-akció során jövő héttől az óvodákban is háromszor tesztelnek hetente – a kicsiknél egy nyalóka avagy úgynevezett lollipop tesztet használnak fel.

Fontos információ az is, hogy akinek ezentúl látogatóként, ügyfélfogadási időben van dolga a burgenlandi tartományi kormány épületében, annak belépéskor egy érvényes koronatesztet kell felmutatnia.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában