Átirat

2021.05.30. 13:00

A Berzsenyi Dániel Könyvtár írópályázata

A Berzsenyi Dániel Könyvtár országos írópályázatot hirdet a 14–25 éves korosztály számára.

A felhívás célja, hogy a kapcsolódó könyvlistából a pályázó a kiválasztott mű egy részletét az egyik mellékszereplő szemszögéből alkossa újra. A történet környezete és ideje szabadon értelmezhető. Az átirat formája: naplóbejegyzés (blog) vagy videónapló (vlog). Választható művek: Jakob Grimm – Wilhelm Grimm: Hófehérke és a hét törpe, Lewis Carroll: Alice Csodaországban, L. Frank Baum: Óz, a csodák csodája, Rudyard Kip ling: A dzsungel könyve, Daniel Defoe: Robinson Crusoe, Molnár Ferenc: A Pál utcai fiúk, Neil Gaiman: Csillagpor, Philip Pullmann: Az Úr Sötét Anyagai sorozat, J. K. Rowling: Harry Potter sorozat, Suzanne Collins: Az éhezők viadala trilógia, J. R. R. Tolkien: A Gyűrűk Ura trilógia, George R. R. Martin: A tűz és jég dala sorozat, Andrzej Sapkowski: Vaják sorozat, Arthur Conan Doyle: Sherlock Holmes emlékiratai, F. Scott Fitzgerald: A nagy Gatsby, Bram Stoker: Drakula, George Orwell: Állatfarm, Mihail Bulgakov: A Mester és Margarita.

A pályaművek beküldési határideje: 2021. november 3-a. Izgalmas kezdeményezés: főszereplő lesz Bulgakov kandúrja? Vagy Csele zászlóvarró nővére? Esetleg Péntek? Írásra fel!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában