Frissen Vasból

2021.05.29. 11:00

A Fidelitas akciója a gaztenger ellen

Figyelemfelhívó táblákat helyezett ki a szombathelyi Fidelitas a város egyik legforgalmasabb pontján, az Orlay-iskola környékén. A szervezők azt mondják, nemcsak hogy nem szép a magas gaz, de a négylábú kedvencekre is veszélyes.

Vas Népe

Fotó: Cseh Gábor

Szabó Christopher, a helyi csoport elnöke elmondta: az utóbbi időszakban több lakossági megkeresést kaptak a városban uralkodó kaotikus állapotok miatt. Szinte nincs olyan pontja a megyeszékhelynek, ahol ne 30-40 centiméter magas lenne a fű, de volt olyan is, aki arról számolt be: egyméteres a gaz a környékén.

– Szombathely egyik legforgalmasabb pontján helyeztük el a „Nem gaz, hanem lepkemenhely, illetve katica-kalandpark” feliratú táblákat, hogy minél többekhez eljusson az üzenet. Az akciónk célt is ért, nem sokkal később ezen helyeken lenyírták a füvet – fogalmazott Szabó Christopher, aki arra is felhívta a figyelmet: bizonyos füvek virága lenyelve nagyon veszélyes a kutyákra.

Kiemelt képünkön: Szabó Christopher kihelyezi a táblát

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában