Frissen Vasból

2021.05.01. 08:30

A színes szalagok az egy májusfa alá tartozást hirdetik Kőszegen – Fotók

Köss szalagot a májusfára! – így szólította meg a kőszegi egyesületeket, intézményeket, szervezeteket és üzleteket az önkormányzat és a Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház. Majálist még az idén sem szervezhettek, májusfát azonban most is állítottak a Fő téren

Tóth Kata

20210430, Májusfára kötöztek szalagot a Kőszegi Fő-téren, Kőszeg, Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

Fotó: Cseh Gábor

A szalagokat 8 órától előre egyeztetett időpontokban, tízpercenként tűzték fel a szervezetek képviselői a bakra fektetett fára. Pénteken, amikor ebéd után ott jártunk, már élénk tavaszi színekben pompázott a fenyő koronája. A kőszegi evangélikus középiskola küldöttségét a kőszegi fúvósok váltották. Szilágyi Miklós karnagy arról beszélt: a városban nagyon fontos a civil szervezetek és az intézmények együttműködése. Részvételük ennek az összetartozásnak, együttműködésnek, az egy májusfa alá tartozásnak a szimbóluma. Mint mondta, abban bízik, hogy ha már nem lesz járvány, a szalagfelkötést zenés felvonulással lehet majd egybekötni, a május 1-jékhez ez is hozzátartozik.

A Kőszegi Művészeti Egyesület sárga szalagját elnökük, prof. Lőrincz Zoltán tűzte fel. – A város társadalmi életében és hagyományaiban is részt kell vennünk. A május 1-jéhez köthető tradíciók a közösségépítést szolgálják – mondta. Ahogy tavaly, úgy az idén is közel hatvan szervezet csatlakozott, a városüzemeltető munkatársai este felállították a fát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában