Frissen Vasból

2021.05.25. 07:00

Bérmálást tartottak a Sarlós Boldogasszony-székesegyházban

Hatvanöten kapták meg a bérmálás szentségét a pünkösdvasárnapi tíz órai szentmisén, a Sarlós Boldogasszony-székesegyházban. Székely János megyés püspök arra kérte a fiatalokat: nyissák ki szívüket Isten előtt.

Cseh-Egyed Bernadett

Fotó: Cseh Gábor

Székely János kiemelte: a boldogság nem külső dolgokon, hanem elsősorban azon múlik, mi lakik a szívben, tud-e szeretni, nagylelkű és önzetlen lenni. A megyés püspök arra kérte a fiatalokat, hogy mondjanak nemet a bűnre, és igent az Istennek.

Székely János arról beszélt, hogy csak az igazán boldog, akinek szívében bent van az ember és az Isten iránti szeretet
Fotó: Cseh Gábor

– A bérmálás látszólag haszontalan dolog, nem juttat előbbre a földi karrierben, de valójában a legfontosabb dolgot adja: szeretné megtölteni a szívet szeretettel, fénnyel, nagylelkűséggel. Csak az az igazán boldog, akinek a szívében bent van az ember és az Isten iránti szeretet – fogalmazott. Majd útravalóul hozzátette: „Ne csak a magatok erejére építsétek az életeteket!”

A szentmise keretében a fia­talok megújították a keresztségben tett fogadalmukat, majd Székely János megyés püspök és Császár István általános helynök kiszolgáltatta a bérmálás szentségét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában