Frissen Vasból

2021.05.05. 13:00

Elismertek és előléptettek számos vasi tűzoltót Szent Flórián napján

Belügyminiszteri és polgármesteri kitüntetéseket is adtak át Vas megyében a tűzoltóság napján, május 4-én a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint.

VN

20210504, Tűzoltókra emlékeztek, Csepreg, Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

Fotó: Cseh Gábor

Dr. Pintér Sándor belügyminiszter Bátorságért érdemjelet adományozott Keresztes László tűzoltó zászlósnak, a Szombathelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság különleges­szer-kezelőjének, Rimányi Márk tűzoltó századosnak, a Szombathelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság szolgálatparancsnokának, Terjék Sándor Csaba tűzoltó őrmesternek, a Szombathelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság tűzoltójának. 2020. december 12-én egy lakástűzből mentettek ki egy odabent rosszul lett idős hölgyet, aki önerejéből nem tudott kimenekülni. Keresztes Lászlóra és Terjék Sándorra büszke a Kőszegi Önkormányzati Tűzoltóság is, amelynek szintén tagjai.

A belügyminiszter Tűzoltósági tanácsosi címet adományozott Tóth Zoltán tűzoltó alezredesnek, a Vas Megyei Kormányhivatal Védelmi Bizottság Titkársága titkárhelyettesének.

A katasztrófavédelem önkéntes támogatásáért emlék­éremmel ismerték el Babos Sándor Péter őrnagyot, az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 17. Hadkiegészítési és Toborzó Iroda vezetőjét.

Soron kívül előléptették tűzoltó zászlósi rendfokozatba Horváth Tamást, a Megyei Főügyeleti Osztály Megyei Műveletirányítási Ügyelet referensét, Lőrincz Márkot, a Megyei Főügyeleti Osztály Megyei Műveletirányítási Ügyelet referensét. Pénzjutalomban részesítették dr. Borbély Gábor rendvédelmi igazgatási alkalmazottat, a Katasztrófavédelmi Hatósági Osztály osztályvezetőjét, Gaál Zoltán rendvédelmi igazgatási alkalmazottat, a Katasztrófavédelmi Hatósági Osztály szakügyintézőjét, Kiss Sándor tűzoltó főtörzszászlóst, a Körmendi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság Szentgotthárdi Katasztrófavédelmi Őrs szerparancsnokát, Kovács Ágnes tűzoltó alezredest, a Katasztrófavédelmi Hatósági Osztály kiemelt főelőadóját.

A belügyminiszter emléktárgyat adományozott 60. születésnapja alkalmából Seper András László tűzoltó ezredesnek, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettesének.

A vasi katasztrófavédelmi igazgatóság igazgatója jutalomban részesítette Bognár András tűzoltó őrnagyot, a Szombathelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság parancsnokhelyettesét, Gazdag Milán tűzoltó főtörzsőrmestert, a Sárvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság beosztott tűzoltóját, Herczeg Szabolcs Tibor tűzoltó törzsőrmestert, a Körmendi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság gépjárművezetőjét, Horváth Tamás tűzoltó törzsőrmestert, a Körmendi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság gépjárművezetőjét, Karsay Viktor tűzoltó főhadnagyot, az Informatikai Osztály főelőadóját, Kovács Sándor rendvédelmi igazgatási alkalmazottat, a Katasztrófavédelmi Hatósági Osztály szakügyintézőjét, Kurczné Nagy Katalin rendvédelmi igazgatási alkalmazottat, a Hivatal ügykezelőjét, Nagy Attila Ádám tűzoltó századost, a Katasztrófavédelmi Mobil Labor kiemelt főelőadóját, Németh Péter tűzoltó törzszászlóst, a Szombathelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság különlegesszer-kezelőjét, Takács Attila tűzoltó törzsőrmestert, a Sárvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság beosztott tűzoltóját.

Nemény András, Szombathely polgármestere pénzjutalomban részesítette Hegedűs Tamás tűzoltó törzszászlóst, a Szombathelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság különlegesszer-kezelőjét, Németh József tűzoltó főtörzsőrmestert, a Szombathelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság gépjárművezetőjét, Stampf Róbert István tűzoltó zászlóst, a Szombathelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság különlegesszer-kezelőjét és Szabó Ferenc János tűzoltó főtörzsőrmestert, a Szombathelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság beosztott tűzoltóját.

A 2020. április 15-én a Szombathelyen, a Körmendi úti hulladékudvarban bekövetkezett ötös kiemelt tűzeset felszámolásában végzett munkájáért elismerte a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságot, a Szombathelyi Katasztrófavédelmi Kirendeltséget, a Szombathelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságot és a Szombathelyi Önkéntes Tűzoltó Egyesületet.

A Csepregi Önkéntes Tűzoltó Egyesület Szent Flórián napja alkalmából a Tűzoltószertárnál gyűlt össze kedden este, onnan együtt sétáltak át a templomba. Majd az ünnepi mise után visszameneteltek a szertárhoz, ahol megkoszorúzták az emléktáblát, és Horváth Zoltán, Csepreg polgármestere kitüntető okleveleket adott át Kovács András és Oláh László tűzoltóknak, 40 éves szolgálati idejük miatt.

Kiemelt képünkön: A Csepregi Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai Szent Flórián napja alkalmából a Tűzoltószertártól sétáltak át a templomba

Kapcsolódó cikk:

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/langolo-lakasbol-mentettek-ki-egy-not-szombathelyen-kituntetest-kaptak-a-vasi-tuzoltok-4895038/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában