Frissen Vasból

2021.05.19. 10:13

Idén is elmarad a karnevál

A kormányzati kompenzáció elmaradása után már megjelent a sajtóban, most megerősítették, hogy ez és a járvány miatt a szokásos formában elmarad a karnevál – jelentette be sajtótájékoztatón Horváth Soma alpolgármester.

Cseh-Egyed Bernadett

Fotó: Cseh Gábor

Szombathely kultúráért is felelős alpolgármestere a keddi sajtótájékoztatón elmondta azt is: nem maradnak programok nélkül a szombathelyiek, de az egészség az első, ekkora mértékű rendezvény megtartása nem biztonságos.

Grünwald Stefánia, a Savaria Turizmus Nonprofit Kft. ügyvezetője hangsúlyozta, a jelenleg érvényben lévő jogszabályok ekkora mértékű rendezvény megtartását nem engedik. Ha a jövőben lesznek engedmények is, az oltási igazolvány ellenőrzését nem tudnák biztosítani. Minden nyári hétvégére terveznek programokat júniustól, így emlékeznek meg a város római alapításáról.

A szombathelyi kereskedőknek, vendéglátásoknak kitelepülési lehetőséget is biztosítanak majd. A részletek még kidolgozás alatt vannak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában