Több tiszteletet kellene tanulnia

2021.05.10. 14:10

Így reagáltak a vasi képviselők Karácsony kijelentésére

A vasi országgyűlési képviselők is reagáltak Karácsony Gergely kijelentésére, amiben Orbán Viktor miniszterelnök testalkatával élcelődött.

Vas Népe

Budapest, 2020. március 12. Karácsony Gergely fõpolgármester beszél, mellette Gy. Németh Erzsébet fõpolgármester-helyettes a koronavírussal kapcsolatos fõvárosi intézkedésekrõl tartott sajtótájékoztatón a Fõpolgármesteri Hivatal udvarán 2020. március 12-én. Karácsony Gergely bejelentette, hogy bezárnak a fõvárosi fenntartású mozik, színházak, múzeumok és könyvtárak. MTI/Mónus Márton

Forrás: MTI

Fotó: Mónus Márton

Mint arról korábban írtunk, az Economist brit lapnak adott interjújában Orbán Viktor testalkatával élcelődött Karácsony Gergely. Budapest főpolgármestere a cikkben végigviszi a legalapvetőbb nézetbeli különbségeket a miniszterelnök és közötte, a végén pedig azt állapította meg, hogy a kormányfő „alacsony és kövér, én magas és vékony vagyok”.

A kijelentés kapcsán a vasi országgyűlési képviselők is reagáltak. „Karácsony Gergely lenézően nyilatkozott azokról, akik nem úgy néznek ki, mint ő. Azokról, akik nem magasak és vékonyak. Karácsony Gergelynek több tiszteletet kellene tanulnia” – " target="_blank" rel="noopener noreferrer">írta közösségi oldalán dr. Hende Csaba.

" target="_blank" rel="noopener noreferrer">Ágh Péter úgy fogalmazott: „Ez érthetetlen, hiszen egy zsiráf is magas, mégsem képes elvezetni egy országot, de még egy várost sem... Ebben az esetben még egy vérszegény bocsánatkérés is csupán a valóság elfedését szolgálja. Igazi balos tempó ez, szinte már gyurcsányi.”

V. Németh Zsolt miniszteri biztos közösségi oldalán azt írta: „Mi vidékiek nem feltétlen vagyunk magasak és karcsúak, de többen jól bánunk a motorfűrésszel és be tudunk csavarni egy villanykörtét.” Az országgyűlési képviselő ezzel utalt arra, hogy a főpolgármesterről köztudott, hogy nem gyakorlati ember.

Emlékezetes, hogy 2018 januárjában Karácsony azt mondta: „nem vagyok egy műszaki ember. Amikor egyetemista koromban hazamentem, és édesanyám mondta, hogy leszakad a konyhaszekrényen a polc, és szereld vissza, akkor azt mondtam neki, hogy anyám, én értelmiségi vagyok.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában