Frissen Vasból

2021.05.20. 10:20

Nem tétlenkedett a rácsok mögött sem a csaló

Ügyvédjelöltnek adta ki magát, aki rabtársát képviseli – Szombathelyen gyűjtötte be az információkat, Veszprémben cselekedett.

vaol.hu

Fotó: Shutterstock

A Vas Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint a Szombathelyi Járási Ügyészség csalás kísérlete és hamis magánokirat felhasználása miatt emelt vádat azzal a többszörös visszaeső férfival szemben, aki a vád szerint 2020 októberében, mialatt a veszprémi börtönben töltötte szabadságvesztését, egy olyan valótlan tartalmú ügyvédi meghatalmazást és megbízási szerződést készített, amely szerint ő egy ügyvédi iroda ügyvédjelöltje és az ügyvédi irodát meghatalmazta a sértett börtönben lévő fia a Magyar Állam elleni kártérítési perben történő képviseletére.

A valótlan iratokat postán elküldte a vádlott a sértett szombathelyi lakcímére és megbízási díjként 195.000 forintot kért a sértettől a fia képviseletére. A vádlott a sértett fiát akkor ismerte meg, amikor a szombathelyi börtönben töltötte szabadságvesztését és tőle tudta meg az édesanyja címét is.

A Szombathelyi Járási Ügyészség a vádlottal szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában