Közlemény

2021.05.25. 13:37

Privát közösségi oldalaikon fenyegetik a Falco válogatott játékosait a szolnoki szurkolók

Ráadásul a Szolnoki Olajbányász másodedzője, Szarvas Gábor még megfélemlítésre is uszítja a Tisza-parti város csapatának szurkolóit.

vaol.hu

Falco Kc -Szolnoki olaj,kosárlabda, bajnoki döntő 4. mérkőzés, 20210524, ut, Szombathely, Vas Népe / Unger Tamás

Fotó: Unger Tamás

Ahogy arról tegnap beszámoltunk, az NB I-es férfi kosárlabda-bajnokság döntőjének negyedik összecsapásán a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely nagyot küzdve, az utolsó negyedben nagyot játszva 76-70-re legyőzte a vendég Szolnokot.

A Falco a klub hivatalos oldalán keresztül egy közleményt osztott meg, amiben többek között arról is szó van, hogy a szolnoki szurkolók a szombathelyiek válogatott játékosait a közösségi oldalaikon fenyegetik. Emlékeztetnek arra is, hogy legutóbb Szolnokon úgy kellett kimenekíteni a csapatot a csarnokból. Ezt a puskaporos hangulatot ráadásul a Szolnoki Olajbányász másodedzője, Szarvas Gábor a mérkőzés utáni bejegyzése csak tetézi, aki a sport szellemiségével nem összeegyeztethető módon üzent a közösségi médián keresztül a szolnoki szurkolóknak. Ezt a szombathelyi klub le is képernyőfotózta. A Falco közleményét az ügyben változtatás nélkül közöljük:

Tisztelt Szurkolóink! Tisztelt Kosárlabda-barátok!

A Falco KC Szombathely tegnap hatalmas küzdelem után fontos győzelmet szerzett a Szolnoki Olajbányász ellen, és kiegyenlítette a párharcot. A mérkőzést követően a szolnoki másodedző, Szarvas Gábor a sport szellemiségével nem összeegyeztethető módon üzent a közösségi médián keresztül a szolnoki szurkolóknak. Az abban foglalt uszító hangnemet, továbbá az ellenfél játékosainak megfélemlítésére irányuló felhívást Klubunk mélységesen elítélendőnek tartja.

Amellett, hogy véleményünk szerint ezzel több – az MKOSZ által megfogalmazott – etikai és fegyelmi szabály ellen vétett, az első két szolnoki mérkőzésen történtek fényében (válogatott játékosaink kórusban szidása, a privát közösségi oldalakon történt üzenetek, fenyegetések, a mérkőzések után csapatunkat úgy kellett kimenekíteni a szolnoki csarnokból) különösen sportszerűtlennek találjuk az efféle megnyilvánulásokat. Álláspontunk szerint a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének feladata, hogy minden körülmények között megvédje a játékosokat, azon belül is megkülönböztetett figyelemmel a magyar, illetve a magyar válogatott kosárlabdázókat.

Klubunk a fenti atrocitást jelezte a Szövetség illetékes bizottságai felé, bízva abban, hogy azt kellő súllyal szankcionálják és a jövőben nem kerülhet sor sportszakember részéről hasonló sportszerűtlen magatartásra! - áll a közleményben.

Fotó: falcokc.com

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában