Frissen Vasból

2021.05.23. 20:00

Részletek a szombathelyi csecsemő halálával kapcsolatban, öngyilkosság a börtönben és baleset az M1-esen – Ez történt a héten Vasban

Összegyűjtöttük az elmúlt hét nap legfontosabb vasi történéseit, így, ha valamiről lemaradt volna, azt most pótolhatja.

vaol.hu

Fotó: Cseh Gábor

Öngyilkos lett a börtönben a nyugat-magyarországi éjszakai élet egyik ismert alakja

S. Csaba, a nyugat-magyarországi éjszakai élet egyik ismert alakja május 10-én egy fővárosi büntetés-végrehajtási intézetben önkezűleg vetett véget életének– adták hírül sajtóforrások alvilági forrásokra hivatkozva. Értesülésüket a hatóságok is megerősítették. A kisalfold.hu május 1-én közölte rendőrségi beszámolók alapján, hogy április 28-án Sopron környékén és Zala megyében összehangolt akcióban háromszáz rendőr egyszerre ütött rajta egy nemzetközi drogterjesztő bűnszervezet tagjain, melyben a hatvanas éveiben járó S. Csaba szolgált a kábítószer-terjesztők beszerzési forrásaként. További részleteket IDE kattintva érhet el.

Újabb megdöbbentő részletek derültek ki a szombathelyi csecsemő halálával kapcsolatban

Ahogy beszámoltunk róla, egy csecsemő holttestét találták az egyik Barátság utcai négyemeletes társasház egyik lakásában.

Szombaton reggel hét óra körül a mentők egy nőt szállítottak el a lakásból, majd később bünügyi helyszínelők nyomokat rögzítettek a lakásban, később pedig a halottszállítók egy kisgyermek holttestét vitték el.

Fotó: Horváth Balázs

Az esemény harmadnapján próbáltunk közelebbi információkat szerezni az esetről. Magát megnevezni nem kívánó informátorunk szerint a gyermek az éjszaka folyamán a lakásban születhetett, ám a szülés közben komplikációk léphettek fel, ami miatt a gyermek elhalálozott. A nőt a házból elszállító mentőszolgálat nem kívánt nyilatkozni, a folyamatban levő rendőrségi nyomozásra hivatkozva. A részletes cikket ITT olvashatja!

Az SZKKA elnöke, Pődör Zoltán és családja zuhant le az M1-es autópályáról

A police.hu tájékoztatása szerint személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt az M1-es autópálya 122. kilométerszelvényében, Győr térségében, május 17-én 8 óra 30 perc körül.

Egy 44 éves szombathelyi férfi közlekedett Mosonmagyaróvár felől Tatabánya irányába személygépkocsival. Járművével a nedves útfelületen megcsúszott, majd a szalagkorlátot ledöntve, az autópálya-felüljáró alatt átvezető út melletti területre zuhant. Az autóban utazó három ember megsérült, őket a mentők kórházba vitték. A gépkocsiban Pődör Zoltán, az SZKKA ügyvezetője és családja utazott. Teljes cikkünket ITT találja!

Szerecsére közben elhagyhatták a kórházat, egyiküknek sem lett maradandó sérülése, otthonukban lábadoznak tovább. Erről ITT számoltunk be.

Hogyan lehet Ausztriába beutazni? – Tudnivalók az új határátlépési szabályokról

Ki jöhet karantén nélkül Ausztriába? Ehhez milyen igazolásokat fogadnak el? Át lehet-e jönni bevásárolni? Milyen változások léptek életbe, amelyek az ingázókat érintik? Ezekre a kérdésekre próbált választ adni a magyarok.orf.at. A portál összegyűjtötte a legfontosabb tudnivalókat.

A megváltozott beutazási feltételek, amelyek 2021.05.19-től érvényesek az ausztriai határátlépéssel kapcsolatban, mostantól lehetővé teszik, hogy akár bevásárolni, vagy csak kirándulás céljából is beutazhassanak Magyarországról, amennyiben megfelelnek néhány feltételnek – számol be részletekről a magyarok.orf.at. ITT írtunk részletesen a témában.

Fotó: VN-Archív/Szendi Péter

Az egyik szombathelyi középiskola tanárai is teljesítették a Jerusalema kihívást – videó

A Jerusalema kihívás az egész világon sok-sok millió követőre talált, munkahelyi, baráti közösségek csatlakoznak hozzá, hirdetve a szeretetet, a vidámságot, a vírus elmúlása után újrainduló világba vetett reménységet.

A szombathelyi Kanizsai Dorottya Gimnázium sem akart kimaradni ebből, viszont némileg szokatlan módon nem a diákok, hanem az iskola tanárai táncolták el a világhírű mozdulatsort. Ki több, ki kevesebb sikerrel, de mindenesetre fantasztikusra sikerült a végerednény. Érdemes megnézni az erről készült videójukat. ITT elérhető.

Nem túlzás: nyakig ér a gaz Szombathelyen

Nyakig érő gazban áll Herény-Kámon önkormányzati képviselője – így hívta fel Horváth Gábor a figyelmet arra, jócskán elmaradt a parkfenntartási munkákkal a baloldali vezetésű önkormányzat.

Tavaly is több ilyen panaszt kapott szerkesztőségünk, pedig akkor még több pénzből gazdálkodott a parkfenntartó vállalat.

Bár Nemény András kampányígéretei között szerepelt a parkfenntartás rendbetétele, egyelőre úgy tűnik, a csapadékos időben még gyorsabban növekvő fű áll nyerésre. Pedig tavaly a polgármestertől elhangzott az is, hogy Szombathelyen három hét alatt körbeérnek a fűnyírók. A esetről ITT írtunk részletesen.

Idén is elmarad a karnevál

A kormányzati kompenzáció elmaradása után már megjelent a sajtóban, most megerősítették, hogy ez és a járvány miatt a szokásos formában elmarad a karnevál – jelentette be sajtótájékoztatón Horváth Soma alpolgármester.

Fotó: VN-archív/UT

Szombathely kultúráért is felelős alpolgármestere a keddi sajtótájékoztatón elmondta azt is: nem maradnak programok nélkül a szombathelyiek, de az egészség az első, ekkora mértékű rendezvény megtartása nem biztonságos. További részleteket IDE kattintva érhet el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában